izdvojeno

ПРОГРАМ 53. ФЕСТИВАЛА „МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ“

више »

izdvojeno

ЛИКОВНО РЕШЕЊЕ ЗА ВИЗУЕЛНИ ИДЕНТИТЕТ 53. „МОКРАЊЧЕВИХ ДАНА“

„Осу се небо звездама“ Ликовно решење за визуелни идентитет 53. Мокрањчевих дана,  младог аутора Андреје Милошевића, са Мокрањчевим ликом представљеним кроз сазвежђе звезда, као и слоган Фестивала „Осу се небо звездама“, по више »

Архиве: јун 2014

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

Stara-skola-kapitalizmaДан домаћег филма одржаће се 02.јула у неготинском биоскопу са почетком у 20 сати, а филм који ће бити приказан је «СТАРА ШКОЛА КАПИТАЛИЗМА» Желимира Жилника.

 

Улаз је слободан
ДОБРО ДОШЛИ

ИЗЛОЖБА „БЕОГРАДСКИ СУСРЕТИ“

Глерија Дома културе
Четвртак, 3.јул 2014. 20 сати

6-7-Beogradski-susreti-NegotinУ четвртак, 3.јула у 20 сати у галерији Дома културе биће отворена изложба графика учесника 6. и 7. Међународне графичке радионице  „БЕОГРАДСКИ СУСРЕТИ″, Центра за графику и визуелна истраживања – АКАДЕМИЈА- из Београда.

.

.

Улаз је слободан.
ДОБРО ДОШЛИ

КО ЈЕ СРЕЋКО

Четвртак, 26.јун 2014. 20 сати
мала сцена – биоскоп „Крајина“ Неготин

Ko-je-Srecko  Хуманитарна представа за помоћ угроженима у поплавама

Уместо улазнице приложите било које средство за хигијену или опрему за бебе

 

 

ЗАВРШЕНИ 42. КРАЈИНСКИ ОБИЧАЈИ

Krajinski_obicaji_11Доделом диплома и признања најуспешнијим учесницима, у Штубику су јуче завршени 42. “Крајински обичаји”. Тродневна манифестација и ове године окупила је око 500 учесника из општина: Кучево, Бор, Бољевац, Зајечар и Неготин.

Традиционална смотра изворног народног стваралаштва, приређује се у спомен на велику и часну победу српске војске над надмоћнијом турском у чувеним биткама на Штубику и Малајници 1807. године. У знак сећања, делегације Oпштине Неготин, Дома културе, Општинске организације резервних војних старешина, СУБНОРА, месних заједница Штубик и Малајница, КУД “Прераст” и Основне школе “Хајдук Вељко” из Штубика положиле су венце и цвеће на споменик палим ратницима.

ОТВОРЕНИ 42. КРАЈИНСКИ ОБИЧАЈИ

42._Krajinski_obicaji_I_1Изложбом народних ношњи и наступима културно-уметничког друштва „Стеван Мокрањац“ из Неготина и фолклорног ансамлба „Цвет“ из Видина, у Неготину су синоћ отворени 42. „Крајински обичаји“.

42. КРАЈИНСКИ ОБИЧАЈИ

Krajinski-obicaji-2014Четрдесет друга манифестација изворног народног стваралаштва, Крајински обичаји, биће одржана од 17. до 19. јуна у Неготину и Штубику. Крајински обичаји почињу дефилеом и изложбом народне ношње на градском тргу у уторак 17. јуна у 19,30 сати, док ће манифестацију у 20 сати отворити представник општине Неготин.

ОБАВЕШТЕЊЕ:
ЗБОГ ЛОШИХ ВРЕМЕНСКИХ УСЛОВА ПРОГРАМИ ПЛАНИРАНИ ЗА 17.ЈУН НА ГРАДСКОМ ТРГУ БИЋЕ ОДРЖАНИ У ДОМУ КУЛТУРЕ

 

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „У ЕДЕНУ НА ИСТОКУ“

Четвртак, 12.јун 2014. у 20 сати
сала Дома културе

U-EDENU-NA-ISTOKU

Режиja: Никола Ђуричко
кoстими: Maja Недељковић

стручна консултација
: Нeбојша Брадић

ЛИЦА:
СTAРИ, први болесник  Војин Ћетковић
NOВИ, други болесник Никола Ђуричко

 СИНОПСИС:
Дешава се у наше време у азилу за умоболне, али не само у њему.

 

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

Понедељак, 9.јун 2014. од 16, 18 и 20 сати.

У понедељак 9.јуна 2014. у неготинском биоскопу биће приказана три филма у 3д техници са почетком у 16, 18 и 20 сати. Улазнице се продају на билетарници биоскопа по цени од 250 динара.
16 сати : THE NUT JOB /Тврд орах/
18 сати : MALEFICENT  /Грдана/
20 sati: X-Men: Days Of Future Past /X-мен: Дани будуће прошлости/

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

ЖУЋКО-ПРИЧА О РАДИВОЈУ КОРАЋУ
4. јун 2014. у 20 сати

ZuckoДан домаћег филма одржаће се 06. јуна у неготинском биоскопу са почетком у 20 сати, а филм који ће бити приказан је «Жућко, прича о Радивоју Кораћу» .

Жанр: играно-документарни, спортски
Трајање: 85 мин.
Главне улоге: Владимир Алексић, Катарина Радивојевић, Тихомир Станић, Војислав Брајовић, Александар – Саша Ђорђевић, Тамара Крцуновић.
Сценарио и режија: Гордан Матић.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани