ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ

web_2У зајечарском позоришту потписан је протокол о сарадњи између Дома културе “Стеван Мокрањац” из Неготина, Установе Народно позориште-Центар за културу “Зоран Радмиловић” из Зајечара и Уметничке школе “Стеван Мокрањац” Неготин. Протокол су потписали директори три Установе: Јованка Стефановић Станојевић, Владимир Ђуричић и Kсенија Гоцић.
Потписивањем Протокола о сарадњи, Установа Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ Зајечар, УШ “Стеван Мокрањац” Неготин и Дом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин, исказли су спремност да сарађују у заједничком интересу.
web_1Први заједнички пројекат ове три Установе културе је опера за децу „Црвенкапа“ коју већ у четвртак, 6. априла и у петак, 7. априла изводе ученици УШ „Стеван Мокрањац“ у сали Дома културе у Неготину. Музику, текст и режију припремали су професори соло певања, српског језика, клавира и теоретских предмета у Уметничкој школи „Стеван Мокрањац“ Неготин. Сценографију и костиме обезбедило је Народно позориште „Зоран Радмиловић“ које, заједно са Домом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин, пружа и техничку подршку извођења представе.
Установа Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ Зајечар, УШ “Стеван Мокрањац” Неготин и Дом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин, потписници Протокола, размењиваће искуства и програме сарадњом и у осталим областима културе од међусобног значаја, а посебно у оквиру заједничких пројеката.
Протоколом се стварају основе за заједничку реализацију уметничких, издавачких, манифестационих и других програма из области уметности и културе.
Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани