ОДРЖАНА ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА “ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

mia-stankovicДом културе „Стеван Мокрањац“ је у сарадњи са Народном библиотеком „Доситеј Новаковић“, 20. априла 2015. године, организовао  Општинску смотру рецитатора, „Песниче народа мог“.

У категорији млађег узраста  такмичило се 20 рецитатора, ученика нижих разреда. Прво место освојила је  Миа Станковић, ученица ОШ „Вук Караџић“, на друго место пласирала се Ема Орељ из ОШ „ Бранко Радичевић“, треће позицију заузела је Милица Јевремовић, такође ученица ОШ „Бранко Радичевић“, док је Похвала припала  Лани Микић ученици  ОШ „Павле Илић-Вељко“ из Прахова.

У средњем узрасту, представило се 13 ученика основних школа, узраста од 5. до 8. разреда. По оцени жирија, најбоља је била Марија Шамић, ученица ОШ „Павле Илић-Вељко“ из Прахова. Друго место припало је Катарини Лукић, а треће Луни Јовановић, ученицама ОШ „Вера Радосављевић“. Похвалом је награђена Санела Симић из ОШ „Бранко Радичевић“.

У категорији старијег-средњошколског узраста, учешће је узело 17 рецитатора. Прво место освијио је Борис Лукић из Техничке школе, друго место заузео је Жељко Станојевић из Неготинске гимназије, а треће место припало је Јани Чеклановић ученици Мизичке школе „Стеван Мокрањац“. Тини Боронгић из Неготинске гимназије припало је четврто место, док је пето место припало Марији Петровић ученици Пољопривредне школе са домом ученика „Рајко Боснић“. Похвалу је добила Марија Узелац, представник Крајинског књижевног клуба.

Општинску смотру рецитатора, пратио је жири у следећем саставу: мр Верица Ракоњац Павловић, професор српског језика и књижевности из Београда, Мирослав Стојменовић, професор српског језика и књижевности из Зајечара и Ненад Радосављевић, такође професор српског језика и књижевности из Бољевца.

На Окружној смотри рецитатора, која ће бити одржана 23. априла, од 11 сати у Бору, општину Неготин представљаће укупно 11 рецитатора и исто толико учесника из Бора.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани