„НУШИЋ – МОКРАЊАЦ НА ТРАГУ ВЕЛИКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА“

web_NUSIC_plakatМултимедијални догађај почиње у среду 25. октобра у 18 сати а чини га више занимљивих и јединствених програма у просторима ове установе културе.
У сарадњи са Фондацијом Нушић, програм отварамо изложбом „Сва лица српског дипломате Нушића“ и пројекцијом истоименог документарног филма који потписују Југословенска кинотека, Програмски архив Телевизије Београд и Фондација Нушић.
.
.
.
.
.
.
web_NUSIC_programПосебан допринос програму који ће у потпуности бити посвећен пријатељству и делима највећег српског композитора Стевана Мокрањца и српског књижевника, комедиографа, зачетника реторике у Србији и истакнутог фотографа аматера, новинара и дипломате, Бранислава Нушића, даће и ђаци Основне школе „Бранислав Нушић“ из Уровице који ће се представити Нушићевим комадом „Аналфабета“, недавно приказаним у Сокобањи на VI сусретима школа „Нушићеви хајдуци“.
Вече ће музичким програмом заокружити квартет „Маестре“ – необичан састав који је плод дугогодишњег пријатељства четири професорке МШ ”Петар Kранчевић” из Сремске Митровице и чине га: мр Душанка Гавриловић и Милда Kузминац (клавир), Зорица Опачић (тамбура) и Јелена Влаовић (флаута). Гост концерта je Александар Стефан Радишевић (баритон). На програму су композиције Стевана Стојановића Мокрањца, Исидора Бајића и Станислава Биничког.
За све програме улаз је слободан.
Добро дошли!
Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани