ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА “БАЈКА О ПОЗОРИШТУ” УСКОРО У НЕГОТИНУ

web_bajka_o_pozoristuКултна  позоришна представа „Бајка о позоришту“ Звездара театра, пред неготинском публиком у сали Дома културе „Стеван Мокрањац“ биће изведена у уторак 11. априла у 20 сати.

Комедија  „Бајка о позоришту“, по тексту Владимира Ђурђевића у режији Марка Мисираче, осам година од премијере, са преко 100 извођења и даље пуни позоришне сале широм Србије и носи епитет „најбоље комедије у граду“. Сјајну глумачку екипу чине легенде српског глумишта: Тихомир Станић, Бранислав Зеремски, Миодраг Kрстовић, Весна Станковић, Стефан Радоњић, Искра Брајовић и Снежана Савић.

-Бајка о позоришту је комедија. Иако насловљен као бајка, овај комад, на жалост, много више кореспондира са стварношћу од бајки које знамо. Положај културе, а пре свега позоришта, и како културу и уметност доживљава наша политичка елита су главне теме којима се ова представа бави- речи су писца Владимира Ђурђевића.

Сценограф за представу „Бајка о позоришту“ је Миленко Јеремић, костмограф Јелена Симовић, а композитор Бранислав Пиповић.

„Бајка о позоришту“ добитник је бројних признања позоришне критике и фестивала.

ДОБРО НАМ ДОШЛИ!

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани