Архиве: октобар 2023

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА ХИДРОИЗОЛАЦИЈИ КРОВА У ДОМУ КУЛТУРЕ

web1У Дому културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину завршени су неопходни радови на санацији хидроизолације дела равног крова на око 600 квадратних метара, чиме су у року, и пре првих киша, отклоњени проблеми обилних процурења уочених на плафону и зидовима Велике сале Дома културе, као и економског дела изнад службеног улаза у зграду.

ЈАВНА ТРИБИНА И ПРЕДАВАЊЕ „НОВА ИСКУШЕЊА И ИЗАЗОВИ У ОДРАСТАЊУ – ДИЗАЈНЕРСКЕ ДРОГЕ“

01fЈАВНА ТРИБИНА И ПРЕДАВАЊЕ
„НОВА ИСКУШЕЊА И ИЗАЗОВИ У ОДРАСТАЊУ – ДИЗАЈНЕРСКЕ ДРОГЕ“
Среда 1. новембар у 18 сати, сала Неготинске гимназије
Како да као родитељи препознамо синтетичке дроге и помогнемо својој деци да избегну замке које оне доносе?
Предавач је др Санела Радисављевић, специјалиста ургентне медицине.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web1

1. новембар /СРЕДА/ у 19.00 сати
ЧУВАРИ ФОРМУЛЕ
Цена улазнице 300 динара
Продаја улазница на дан пројекције од 17.00 сати

2. новембар /ЧЕТВРТАК/ у 18.00 сати
ТРОЛОВИ – БЕНД НА ОКУПУ
Цена улазнице 250 динара
Продаја улазница на дан пројекције од 16.00 сати
.
ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМОВА У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН
ДОБРО ДОШЛИ

25. ОКТОБРА СЛОБОДАН УЛАЗ ЗА СВЕ ПРОГРАМЕ У ДОМУ КУЛТУРЕ

web1У оквиру програма обележавања Дана Дома културе „Стеван Мокрањац“ у среду, 25. октобра биће приређен и концерт квартета “Маестре”.
Овај необичан састав плод је дугогодишњег пријатељства четири професорке МШ ”Петар Kранчевић” из Сремске Митровице и чине га: мр Душанка Гавриловић и Милда Kузминац (клавир), Зорица Опачић (тамбура) и Јелена Влаовић (флаута). Гост концерта биће Александар Стефан Радишевић – баритон.
На програму су Прва и Друга руковет Стевана Мокрањца, композиције Исидора Бајића “Сање“, „Успаванка моме сину Владимиру“, „Извор“ и „Српкиња“, али и „Марш на Дрину“ Станислава Биничког.
Концерт квартета „Маестре“ део је програма „Нушић-Мокрањац – На трагу великог пријатељства“ који неготински Дом културе реализује у сарадњи са „Нушић“ фондацијом, па је тако и музички програм заснован на причи о пријатељству и сарадњи великог српског комедиографа са најзначајнијим музичким великанима тога доба.

„НУШИЋ – МОКРАЊАЦ НА ТРАГУ ВЕЛИКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА“

web_NUSIC_plakatМултимедијални догађај почиње у среду 25. октобра у 18 сати а чини га више занимљивих и јединствених програма у просторима ове установе културе.
У сарадњи са Фондацијом Нушић, програм отварамо изложбом „Сва лица српског дипломате Нушића“ и пројекцијом истоименог документарног филма који потписују Југословенска кинотека, Програмски архив Телевизије Београд и Фондација Нушић.
.
.
.
.
.
.

У ТОКУ РАДОВИ НА ХИДРОИЗОЛАЦИЈИ КРОВА ДОМА КУЛТУРЕ

web1У Дому културе „Стеван Мокрањац“ у току су радови на санацији хидроизолације дела равног крова изнад Велике сале објекта и економског улаза у зграду, на близу 600 квадратних метара.
Пројектом вредним 3.716.084,00 динара, решава се тренутно најбитнији проблем грађевинске природе који угрожава безбедност свих субјеката и корисника услуга Дома културе. Радове на санацији крова, у наредних месец дана, изводи нишка „Изоградња плус“.

АМАТЕРИ ИЗ СИКОЛА И КОБИШНИЦЕ УЧЕСТВОВАЛИ НА САБОРУ НАРОДНОГ СТВАРАЛАШТВА СРБИЈЕ

web3Селекцијом Централног савеза аматера у култури Србије, фоклорни ансамбли културно-уметничких друштава „Чучук Стана“ из Сикола и „Воја Чурић“ из Кобишнице, минуле суботе, представљали су општину Неготин на 51. Сабору народног стваралаштва Србије у Горњем Милановцу.
КУД „Чучук Стана“ из Сикола приказало је сплет игара из свог села и наступило је у пратњи фрулаша Витомира и Живојина Станојевића и бубњара Новице Јаковљевића.

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА „МАГИЈА“ АНЕ БАРАЋ

web2У препуној галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину у уторак 17.10.2023. отворена је изложба слика „Магија“ Ане Бараћ. О њеном стваралаштву говорио је мр Милан Радосављевић, уредник ликовног програма Дома културе, а окупљеним посетиоцима обратила се и ауторка.
Сликарство је Ани Бараћ донело слободу мисли и изражавања, могућност да унутрашњи свет одвоји од спољашњег, да га учини маштовитим, лепшим. Њена мисија је да покрене све оно у човеку што га може усрећити, орасположити и научити да свако дело посматра другачије, јер, како каже, ништа није онако како се на први поглед чини. Боје су за Ану Бараћ емоционално средство изражавања и ту су, пре свега, да покрену емоције код посматрача.

ФИЛМСКИ ПОВРАТАК ПРОСЛАВЉЕНОГ ДЕТЕКТИВА ХЕРКУЛА ПОАРОА

web_Duhovi_u_VenecijiФИЛМСКИ ПОВРАТАК ПРОСЛАВЉЕНОГ ДЕТЕКТИВА ХЕРКУЛА ПОАРОА – „ДУХОВИ У ВЕНЕЦИЈИ“ У СРЕДУ 18. ОКТОБРА ОД 19 САТИ У БИОСКОПУ ДОМА КУЛТУРЕ
.
Трилер заснован на књизи Агате Kристи „Забава у Ноћи вештица” режирао је добитник Оскара Kенет Бране који и тумачи главни лик Херкула Поароа.
У пензији, Поаро живи у самонаметнутој изолацији у најгламурознијем граду на свету и невољно присуствује сеансама у једној урушеној, уклетој палати. Kада се догоди убиство једног од гостију, детектив бива увучен у злокобни свет сенки и тајни.

ИЗЛОЖБА СЛИКА, АНЕ БАРАЋ – МАГИЈА

web_izlozba

У уторак, 17. oктобра у 19 сати у галерији Дома културе
биће отворена изложба слика

АНЕ БАРАЋ
МАГИЈА

Улаз је слободан
ДОБРО ДОШЛИ

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

 ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ: САЧУВАЈТЕ КУПЉЕНЕ УЛАЗНИЦЕ ЗА ФИЛМ „РИЧАРД РОДА“ – ПОНАВЉАМО ПРОЈЕКЦИЈУ

 

Дом културе „Стеван Мокрањац“ обавештава све родитеље и децу са купљеним улазницама за јучерашњу биоскопску пројекцију филма „РИЧАРД РОДА 2“ да ће овај филм моћи да погледају са истим сачуваним улазницама у поновљеном термину.
О новом датуму приказивања благовремено ћемо вас обавестити.
Иначе, до прекида биоскопске пројекције дошло је због квара на електроенергетској мрежи који је синоћ без електричне енергије оставио трећину Неготина.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web_bioskop1

11. октобар /СРЕДА/
19.00 сати
ШТО СЕ БОРЕ МИСЛИ МОЈЕ
Цена улазнице 300 динара
Продаја улазница на дан пројекције од 17.00 сати

12. октобар /ЧЕТВРТАК/
18.00 сати
РИЧАРД РОДА 2
Цена улазнице 250 динара
Продаја улазница на дан пројекције од 16.00 сати
.
ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМОВА У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН
ДОБРО ДОШЛИ

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web_bioskop

4. октобар /СРЕДА/
19.00 сати
ОПЕНХАЈМЕР
Цена улазнице 300 динара
Продаја улазница на дан пројекције од 17.00 сати

5. октобар /ЧЕТВРТАК/
18.00 сати
ПАТРОЛНЕ ШАПЕ – МОЋНИ
Цена улазнице 250 динара
Продаја улазница на дан пројекције од 16.00 сати
.
ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМОВА У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН
ДОБРО ДОШЛИ

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани