Отворена изложба слика великих формата

8. јун 2010, 20 сати – Дом културе Неготин

izlozba_08.06.2010_2Ивана (Драгутиновић) Соколовски представила је у галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ девет својих уља на платну, великог формата. Ова уметница учествовала је у раду Ликовне колоније „Вратна“ 2001. године а неготинској публици представила се и на групној изложби „Укрштање“ 2005. године.

Како је отварајући изложбу, истакао мр Милан Радосављевић, уредник ликовног програма у Дому културе, „сликарство Иване Драгутиновић Соколовски спада у расно и неговано сликање, рађено класичном сликарском техником, а на овој изложби је представљено монументално људско тело напуњено материјалом које својом величином превазилази формат слике“.

Ивана (Драгутиновић) Соколовски рођена је 1974. године у Београду. Дипломирала је на Факултету ликовних уметности у Београду, на сликарском одсеку, 1999. године, у класи професора Чедомира Васића, у чијој је класи 2003. године завршила и постдипломске студије. Тренутно је на докторским студијама на Факултету ликовних уметности у Београду. Од 2000. године члан је Удружења ликовних уметника Србије, у статусу самосталног уметника.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани