Кемал Монтено први пут у Неготину

Кемал Монтено је на професионалној музичкој сцени више од четрдесет 09година, а како сам рече, не сећа се да је икад пре наступао у Неготину. Све до 9. марта када је један од највећих шансоњера и кантаутора на подручју бивше Југославије, приредио концерт на сцени Дома културе „Стеван Мокрањац“ .

Вишедеценијска успешна каријера овенчана је бројним успесима и песмама које су људима остале у успоменама и због којих и данас публика долази на концерте, како би се вратила у нека стара времена. Међу њима су и оне снимљене крајем седамдесетих „Сарајево љубави моја“ и „“Земљо моја“. Осим својих снимљених композиција у којима се као главни најчешће појављује љубавни мотив, Кемал Монтено на концертима пева и композиције чији је он аутор, али су их отпевали други извођачи попут Здравка Чолића или Индекса на пример, као и њему драге композиције других аутора.

Радује га, када у публици види млађу публику, која је тек била рођена у време његових највећих успеха, како певуши његове песме. Радује га и сарадња са младим и талентованим певачем из Суботице, Душаном Свиларем, који је био гост неготинског концерта. Реч је о победнику такмичења „Звезде Гранда“ 2007. године, који је годину дана касније са Кемалом Монтеном, снимио дует „Није вредно сине мој“, а данас често наступа на његовим концертима.
Једноставан, скроман, племенит, Кемал Монтено данас живи између родног Сарајева, Загреба и Београда, а његова свакодневица испуњена је богатом концертном активношћу у готово свим земљама бивше Југославије.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани