ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА СРБИЈЕ „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

web_-opstinska-smotra-2022Најбољи рецитатори општине Неготин за 2022. су Милица Ћосић, ученица  Неготинске гимназије, у старијем узрасту, Јована Лекић, ученица ОШ „Вук Караџић“ у средњем узрасту и Леа Рајић из ОШ „Вера Радосвљевић“, у млађем узрасту.

Они су, на општинском надметању у говору поезије, одржаном у онлајн формату 12. априла,  у Дому културе „Стеван Мокрањац“, у конкуренцији 25 рецитатора, добили највише оцене жирија у саставу: Мр Верица Ракоњац Павловић, професор српског језика и књижевности из Београда, дугогодишњи члан општинских, окружних и републичких такмичења „Песниче народа мог“, Предраг Грбић, глумац, добитник бројних награда у својој области и Мирослав Стојменовић, професор српског језика и књижевности из Зајечара, један од евалуатора уџбеника из српског  језика.

Пласман на окружну смотру рецитатора у старијем узрасту оствариле су и гимназијалке Ема Орељ са освојеном другом позицијом и Елена Стингић, са трећом.  Похвала у категорији старијег узраста припала је Милици Јевремовић, ученици Неготинске гимназије.

Друго место у средњем узрасту освојила је Мина Радивојевић, ученица ОШ  „Вера Радосављевић“. На окружном такмичењу наступиће и ученица ОШ „Бранко Радичевић“, Ленка Вуковић са трећим местом. Похваљена је Ања Тричковић, ученица ОШ „Вера Радосављевић“.

У најмлађем узрасту, друго место припало је  Николини Јеврић из ОШ „Вера Радосављевић“, а треће Трифуну Ђорђевићу из ОШ „Бранко Радичевић“. Похваљена је Николија Фрунзареловић из ОШ „Вук Караџић“.

Организатори Општинске смотре рецитатора „Песниче народа мог“ су Дом културе „Стеван Мокрањац“ и Народна библиотека „Доситеј Новаковић“, док је покровитељ манифестације Општина Неготин.

Окружна смотра биће организована такође у онлајн формату, 14. априла, у Дому културе у Неготину.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани