Архиве: 2011

СРЕЋНИ ВАМ НОВОГОДИШЊИ И БОЖИЋНИ ПРАЗНИЦИ

chestitka-Nova_godina-2012Срећну и успешну

Нову 2012.годину

жели Вам

Дом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин

ДОЧЕК НОВЕ 2012.ГОДИНЕ

vatrometДом културе „Стеван Мокрањац“ и ове године традиционално, на градском Тргу , организује дочек Нове године за све суграђане.

 

 

ОСВРТ НА 2011.годину

РТВ Бор, 27. децембар 2011.
Емисија ОКО ИСТОКА
Рекли су о години која одлази: мр Милан Радосављевић, директор Дома културе „Стеван Мокрањац“ Неготин

Дом културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину је, мање- више, и ове године делио судбину већине сличних буџетских установа у земљи, на коју највише утиче мањак пара.

НОВОГОДИШЊА ДЕЧИЈА ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА

plakatНовогодишња дечја позоришна представа
Дом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин
среда 28.12.2011.  у 18 сати

Играју Моника Болдовина и Иван Ђорђевић
Текст : Бојана Иванов Ђорђевић
Музика : Петар Муста
Дизајн и израда лутака : Бојана Иванов Ђорђевић
Костим : Сава Иванов и Наталија Иванов
Сценографија и израда : Иван Ђорђевић
Сценски покрет и кореографија : Александра Мркаја
Дизајн светла и видео : Илија Момиров

ОБЕЛЕЛЕЖЕНА СЛАВА УСТАНОВЕ

mr-Milan-RadosavljЗапослени у Дому културе “Стеван Мокрањац” уз присуство пријатеља и сарадника  , обележили су славу Установе и породице Мокрањац, Светог Николу.Обред резања славског колача обављен је у цркви Свете Тројице. Присутне је поздравио директор Установе мр Милан Радосављевић. Домаћин славе била је Рената Ђурђевић Станковић , а домаћинство је преузела Љубинка Рајковић.

THE BESTBEAT – THE BEATLES TRIBUTE BAND

subota, 24.decembar 2011. u 20 sati
sala Doma kulture Negotin
ulaz 200 dinara

the-bestbeat-the-beatles-tribute-band-324Od podruma Cavern kluba – do krova zgrade Apple-a, the Bestbeat vas vode na magično putovanje kroz šezdesete i muziku najvećeg benda XX veka, The Beatles. Koncert beogradskog The Beatles tribute benda pod imenom The Bestbeat biće održan u subotu, 24. decembra u sali Doma kulture u Negotinu.

КАБАРЕ У НЕГОТИНУ

Кабаре Горана Султановића „Ја певам свој блуз“ је на допадљив начин кроз музику, песму, поезију и размишљање, неготинској публици приказао актуелни тренутак у Србији. Две гитаре и кпавијатуре, у виду уиграног тројаца: Горан Султановић, Душан Безуха и Бранислав Зарин, учинили су да се публика опусти и смеје сопственим мукама. Аплауз и смех глумцу уз питање како све то издржавамо, били су најбољи одговор публике.

„ЈА ПЕВАМ СВОЈ БЛУЗ“ КАБАРЕ ГОРАНА СУЛТАНОВИЋА

Goran_Sultanovic-2У четвртак, 15.децембра од 20 часова, на сцени Дома културе “Стеван Мокрањац” биће приказан кабаре Горана Султановића “Ја певам свој блуз”. Великан српске позоришне сцене Горан Султановић ће се овога пута неготинској публици представити кабареом који је својеврсни наставак познатог пројекта “Путуј Европо”.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „СВАШТА“

plakat_1У четвртак 8. децембра од 20 сати на сцени Дома културе „Стеван Мокрањац“ биће играна позоришна представа „Свашта“, у режији Милана Ланета Гутовића. Представу на сцену неготинског Дома културе доносе глумци позоришта „Зоран Радмиловић“ из Зајечара.

Улазнице се од понедељка 5. децембра, могу купити на билетарници Дома културе по цени од 250 динара за појединачне и 200 динара за организоване посете.

ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КУД-а „Димитрије Беливакић“

У петак 02.децембра са почетком у 19 сати у сали Дома културе у Неготину, културно уметничко друштво „Димитрије Беливакић“ из Буковча организује ВЕЛИКИ ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ. Гости програма биће КУД „Посело“ Главинци из Jагодине и КУД „Левач“ Рековац такође из Јагодине.

ДОБРО ДОШЛИ

ИЗЛОЖБА НАРОДНЕ РУКОТВОРИНЕ – НАСЛЕЂЕ

Dom kultureУ галерији неготинског Дома културе, у среду 30.новембра са почетком у 18 сати, биће отворена изложба народне рукотворине „НАСЛЕЂЕ“  из Мађарског фолклорног центра Војводина у Суботици. Изложбу ће отворити др Весна Mарјановић, начелник одељења за проучавање народне културе из Етнографског музеја у Београду. Промотер поставке биће Розалија Рај, инструктор и предавач народног веза. Неготинска публика изложбу може разгледати недељу дана , до 09.децембра.

ПОЗОВИ М РАДИ УЖИТКА

plakat-1-389x540ПОЗОВИ М РАДИ УЖИТКА
Дом културе Неготин

ПОНЕДЕЉАК  14.новембар 2011. 20 сати
Продаја улазница на билетарници Дома културе
од 10-14 сати и од 17-19 сати
по цени од  600 дин., организовано 500 дин.

ЛИКОВНА ШКОЛА ДОМА КУЛТУРЕ

ЛИКОВНА ШКОЛА ДОМА КУЛТУРЕ

312639_103865303059757_100003088639415_31894_661818240_nПочиње са радом 18.новембра 2011.г.у просторијама Радничког универзитерта
Школа је намењена школској деци и омладини, као и одраслима.
Заинтересовани полазници могу да се пријаве лично у Дому културе или на телефоне:
019/543-676, 061/212 49 14, /063/724 38 49,
Ликовну школу води дипл. вајар Исидора Живковић.

ИЗЛОЖБА СЛИКА – ЂОРЂЕ СОКОЛОВСКИ

Dj-SokolovskiСОКОЛОВСКИ ЂОРЂЕ  кратка биографија

Рођен 1963. године у Београду.

Факултет ликовних уметности у Београду завршио 1995. године у класи професора Живојина Туринског..

AТHEIST RAP – koncert

atheist-rapSreda 02.11.2011. 22h
Mala scena bioskopa Krajina

ATHEIST RAP / Tour matorih pokvarenjaka
local support SPINS
ulaz: 300 rsd

 

 

УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ „КАПЕТАН МИША АНАСТАСИЈЕВИЋ“

Dom kultureУ Дому културе у Књажевцу у петак, 28.октобра, уручена су признања “Капетан Миша Анасатасијевић“, коју већ 11 година додељују “Медиа инвент“, универзитети и привредне коморе Војводине и Србије. Додељена су и признања појединцима и установама из Зајечара, Бора, Сокобање, Неготина и Кладова.

OБЕЛЕЖЕН ДАН ДОМА КУЛТУРЕ „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“

M-RadosavljПригодном свечаношћу којој су присуствовали бројни гости, пријатељи и сарадници, 25.10.2011., обележен је дан Дома културе „Стеван Мокрањац“.
Дом културе формиран је 1986. године као Установа у оснивању, а онда је пуних 9 година чекала да би 25. октобра 1995. године званично била регистрована као Дом културе „Стеван Мокрањац“. Управо због тога овај дан неготински Дом културе бележи као свој.

25. ОКТОБАР – ДАН ДОМА КУЛТУРЕ „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“

  Дом културе „Стеван Мокрањац“ обележиће у уторак 25. октобра 2011. године Дан Установе.

dan_ustanoveУ 19 сати најављена је изложба слика „Стална поставка уметничких дела“ из фонда уметничких дела Дома културе. Фонд неготинског Дома културе броји око 400 уметничких дела, слика, графика, цртежа, скулптура, насталих на ликовним колонијама “Вратна” или као поклони уметника. На изложби ће бити изложена репрезентативна дела, која ће јавности бити доступна током читаве године у галеријском простору Дома културе.

ДЕЧИЈИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ОД 20-26. ОКТОБРА У НЕГОТИНУ

kids-festСедми по реду Дечији филмски фестивал KIDS FEST одржаће се од 20. до 26.октобра у Неготину, а паралелно или током наредних месеци, традиционално ће бити одржан и у преко 30 градова у Србији.

ДУШАНКИ БОТУЊАЦ НАГРАДА АТЕЉЕА 61

3392_11Академском сликару и примењеном уметнику Душанки Ботуњац, сутра ће у Новом Саду бити уручена Диплома Атељеа 61 као награда за најбољу таписерију у 2010. години.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани