СУСРЕТИ СЕЛА У ШАРКАМЕНУ И РЕЧКОЈ

Културно уметничко друштво „Врело“ из Шаркамена, својим наступом у петак затворило је први круг овогодишњих Сусрета села, док Чубра гостовањем у Шаркамену почела други круг такмичења. Свој други наступ у недељу имали су и чланови културно-уметничких друштава из Речке и Штубика.

Фолклорни ансамбл из Шаркамена у свом првом наступу ове године представио је кроз приче, игру и песму народни обичај „Дарачење вуне“.

Културно уметничко друштво „Младост“ из Чубре свој први наступ имало је пре две недеље, а протеклог викенда свој програм представили су у Шаркамену. Чубра је за свој наступ у овогодишњим Сусретима села изабрала народни обичај „Просидба“.

У недељу су у Речкој своје програме по други пут у овогодишњој манифестацији приказали фолклорни ансамбли из Решке и Штубика.

Домаће културно-уметничко друштво „Хајдук Вељко“ из Речке представило је стари народни обичај „Рана“ који се одржана неколико пута у години.

Гости из Штубика, чланови КУД-а „Прераст“ представили су кроз игре, песме и причу како се у њиховом селу обележавају Бадњи дан и Божић.

Манифестација се наставља наредног викенда сусретима у Јабуковцу, Видровцу и Буковчу. У петак, 15. априла КУД „Флоричика“ дочекаће у Јабуковцу госте из Мокрања. У суботу 16.априла у Видровцу ће своје програме приказати културно-уметничка друштва „Видра“ из Видровца и „Чучук Стана“ из Сикола, док ће у недељу КУД „Димитрије Беливакић“ у Буковчу дочекати КУД „ Живојин Тодоровић“ из Тамнича.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани