20. ТРАДИЦИОНAЛНИ ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КУЛТУРНО УМЕТНИЧКОГ ДРУШТВА „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“

web_KUD

Сала Дома културе „Стеван Мокрањац“

Субота, 28. мај у 20.00 сати

УЛАЗ БЕСПЛАТАН

ДОБРО ДОШЛИ

Готово 70 година најбољи млади играчи, певачи и свирачи из општине Неготин, окупљају се како би свој таленат и уметничке афинитете исказали у ансамблу који носи име највећег српског композитора Стевана Стојановића Мокрањца.

Културно уметничко друштво „Стеван Мокрањац’“ формирано је са циљем да  кроз игре, песме, и богату оригиналну ношњу  чува и негује српско фолклорно благо. КУД броји 100 чланова, које чине дечија фолклорна група, први ансамбл, фолклорна група ветерана, музичка секција и певачка етно група.

Колико су се чланови друштва приближили овом циљу сведочи бројна публика која је уживала у њиховим наступима, некада широм бивших република СФРЈ и Европе, а од обнављања рада друштва и у земљама Скандинавије – Шведској и Данској, затим Аустрији, Швајцарској, Бугарској, Македонији, на фестивалима широм Србије, али и на традиционалним годишњим концертима у неготинском Дому културе.

Од свог оснивања ансамбл је својеврстан амбасадор српског фолклорног стваралаштва у нашој земљи и Европи и самим тим представља један вид путујућег музеја када је у питању фолклорно богатство које представља национални идентитет и историју српског народа.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани