ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА „МУЗИЧКИ ЗАПИСИ“ ГОРДАНЕ КРАЈАЧИЋ, МУЗИКОЛОГА

У оквиру програма 46. Мокрањчевих дана у Неготину, данас је приређена промоција књиге „Музички записи“, музиколога Гордане Крајачић из Београда, у којој посебно место припада текстовима насталим, управо, на неготинском фестивалу.

Један део приче односи се на критички осврт на Мокрањчеве дане 2010. године, а други,  на сусрете које је ауторка имала са учесницима и гостима Фестивала. Гордана Крајачић је, најпре, као студент долазила на Мокрањчеве дане, одржаване у Ватрогасном дому и летњој позорници, а касније је учествовала као музиколог на симпозијумима о Мокрањцу и писала критичке осврте за разне новине. Данас може да потврди да су се током 46 година трајања Мокрањчеви дани изборили за квалитет Фестивала и бројних учесника, који својим умећем обогаћују Мокрањчеве дане.
Књига „Музички записи“, промовисана ове године на Мокрањчевим данима, је 14 по реду коју је написала Горадана Крајачић, негујући позитивистички став према музици и људима, рекла је Александра Паладин, рецензент књиге.

Гордана је на ведар и шармантан начин публици пренела  одломке из својих прича  сећања на догађаје и сусрете, промоције, концерте и  изложбе, који на један посебан начин говоре  о минулим годинама Мокрањчевог фестивала.

Гордана Крајачић, музиколог, данас је најавила своју нову књигу за коју је већ написано преко 200 страна, а која би ускоро требало да се нађе у штампи под називом „Музичке белешке“. И у тој књизи ће се, уз музичку хронологију, портрете музичара и немузичара којима је музика хоби, као четврти сегмент наћи путописне белешке које су готово редовно везане за фестивале и музичка догађања у земљи и Европи.

Гордани Крајачић је данас, по одржаној промоцији, додељена Почасница 46. Мокрањчевих дана у Неготину.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани