КОНЦЕРТ МЕШОВИТОГ ХОРА ФМУ

koncert-FMUTурнеја Мешовитог Хора Факултета Музичке Уметности, Универзитета Уметности у Београду,  поводом обележавања  100 година од смрти великог српског композитора Стевана Стојановића Мокрањца, обухватиће неколико градова: Лесковац, Крагујевац, Крушевац и Неготин. Kонцерт у Неготину биће одржан у петак, 14.новембра  у 20 сати. Улаз је слободан.

Седамдесет певача мешовитог хора ФМУ ће нашим суграђанима приредити концерт који ће се дуго памтити. Хором ће дириговати професорка Биљана Радовановић и асистент Бојан Кљајић.

Концертним извођењем ремек дела српског уметничког стваралаштва, појањем Литургије, Руковети и Народних песама, студенти Факултета музичке уметности исказују дубоко поштовање према „оцу српске музике“, композитору, хоровођи и педагогу, који је својим талентом и преданим радом установио токове развоја уметничке музике у нашој средини и остао истински узор бројним ствараоцима и генерацијама извођача, и 100 година касније. Извођењем Мокрањчевих дела хор ФМУ жели и да представи свој рад публици ван Београда као и да допринесе сарадњи ФМУ са музичким школама и установама културе у Србији.

Министарство културе је подржало идеју да Мешовити хор Факулета музичке уметности у Београду, на неколико концерата у оквиру турнеје по Србији, изведе дела Стевана Стојановића Мокрањца, поводом обележавања 100 година од смрти нашег знаменитог композитора.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани