ОДРЖАНА ОКРУЖНА СМОТРА РЕЦИТАТОРА “ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

Okruzna-smotra-recitatora [800x600]Емилија Милошевић из Бора у млађем, Марија Милошевић из Неготина у средњем и Ениса Шаботић у старијем узрасту победници су Окружне смотре рецитатора „Песниче народа мог“, која је одржана данас у Дому културе у Неготину.

На окружној смотри учествовала су 22 рецитатор из суседног Бора и Неготина, који су били  најбољи на претходно одржаним – општинским такмичењима.

Поред победника додељене су и награде друго и трећепласираним учесницима, а додељене су и посебне похвалнице. У млађем узрасту друго место освојио је Жељко Васиљевић из Неготина, треће Магдалена Траиловић, такође из Неготина, док је Урош Вукић из Бора похваљен. У средњем узрасту друго место припало је Јани Чеклановић из Неготина, треће Јовани Транић из Неготина, док је Петар Атанасијевић из Бора похваљен. У старијој категорији Марија Јелић и Милица Јанкуцић из Бора заузеле су друго и треће место, док је Марија Стојановић из Неготина похваљена.

Окружну смотру у Неготину организовали су Дом културе “Стеван Мокрањац” и Народна библиотека “Доситеј Новаковић” у сусрет републичкој манифестацији која се сваког маја од далеке 1968. Одржава у Ваљеву. Надметање у говору поезије оцењивао је жири у саставу: мр Верица Ракоњац Павловић, професор српског језика и књижевности из Београда, магистар књижевности Србислав Миленковић, писац и публициста из Смедерева и Саша Јеленковић, песник, директор Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ у Зајечару.

Opstinska-smotra-recitatora [800x600]У Неготину то је било синоћ одржана и Општинска смотра. У категорији млађег узраста такмичило се 23-оје основаца. Прво место освојила је Магдалена Траиловић ( уч. Основне школе „Вук Караџић“, другопласиран је Жељко Васиљевић ( ученик школе „Павле Илић-Вељко“ из Прахова) а трећепласирана је Наталија Каралић, из Прахова, такође. И Похвала је отишла у руке праховском ђаку, Марији Шамић.

У средњем узрасту од петог до осмог разреда, такмичило се  17 ђака. Првопласирана је Марија Милошевић, а другопласирана Јана Чеклановић, обе су ученице ОШ „Вук Караџић” . Трећа награда је додељена Јовану Транићу из школе «Бранко Радичевић», као и Похвала- Нини Кошутић из исте школе.

Старији узраст је имао најмање такмичара, 11, а прва 3  места освојили су неготински Гимназијалци- Ениса Шаботић, Марија Стојановић и Марина Гагић. Четврто место је освојила Дијана Гагић, ученица Пољопривредне школе, а пето гимназијалка Маја Петровић. Похваљена је Милица Зовкић.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани