КОНЦЕРТ ТРИА „АМИКУС“

plakat-AmikusДом културе „Стеван Мокрањац“ обележиће у четвртак 25. октобра 2012. године Дан Установе. Тим поводом неготинској публици концертом у Дому културе представиће се трио Амикус из Београда. Концерт ће бити одржан у Дому културе у среду, 24.октобра 2012.г са почетком у 20 сати, улаз слободан.

АМИКУС трио
Након дугогодишњег дружења јавила се идеја за формирање триа „Амикус“, како би то дружње добило и креативну ноту. Чине га тројица врсних гитариста млађе генерације – Милош Јањић, Огњен Грчак и Слободан Миливојевић. Трио је почео са радом 2010. године. Са жељом да прошире свој репертоар (у односу на уобичајен репертоар за гитару) на транскрипције оркестарских и партитура писаних за друге саставе, за њих је и урађена транскрипција Моцартове „Мале ноћне музике“ (аранжман је урадио проф. Игор Ивић). У плану је још транскрипција неких од најзанимљивих дела класичне музике. У току је представљање триа публици широм региона.

Огњен Грчак
Огњен Грчак (1978) дипломира на музичкој академији у Београду у класи мр. Срђана Тошића. Усавршавао се у САД ( Indiana State University, Bloomington) учећи код: Nuccio D’Angelo, Ernesto Bitteti и Nigel North. Добитник је прве награде на Гитар-арт фестивалу 2001. Тренутно предаје гитару у школи „Јосип Славенски“ у Београду.

Милош Јањић
Милош Јањић (1979) дипломирао је и магистрирао на ФМУ Београд, у класи С. Тошића а завршио је и постдипломски студијски програм у класи Carla Machionea на конзерваторијуму „Maastricht“ у Холандији. Био је лауреат на бројним такмичењима у земљи и иностранству међу којима су најзначајнија Mottola, Италија (1998), Sinaia, Румунија (2001). Одржао је бројне концерте у свим већим градовима Србије, као и у Грчкој, Холандији, Италији, Црној Гори, Румунији. Предавач је на Факултету Уметности у Нишу и музичкој школи „Јосип Славенски“ у Београду.

Слободан Миливојевић
Слободан Миливојевић (1980) дипломирао је кпасичну гитару на ФМУ у Београду у класи С. Тошића, где тренутно завршава и докторске студије. Постдипломске студије уписује у САД  ( Indiana State University, Bloomington) где завршава престижну Артист Диплому радећи са проф. E. Bitetijem и N. Nortom. Добитник је прве награде на међународном латино-америчком такмичењу и на такмичењу „Indianapolis Musicale“. Наступао у Србији, Босни и Херцеговини , САД и Норвешкој. Ради као професор гитаре у музичкој школи „Јосип Славенски“ у Београду.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани