МУЗИЧКИ СПЕКТАКЛ „HIGH ENERGY POWER METAL NIGHT“ У ДОМУ КУЛТУРЕ „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“

web_NZM_2Неготинац Жељко Мариновић, један од најбољих светских power метал певача и клавијатуриста, који готово четврт века живи и ствара у Америци под уметничким именом Nick Z Marino, наступио у родном граду . Nick Z Marina је на концерту у Неготину пратила “српска верзија” NZM бенда. Реч је двојици чланова “Queen Real Tribute” бенда гитаристи Ненаду Бојковићу (ex-Scaffold, ex-Rapid Force) и басисти Ивану Ђерфију, док је за бубњевима био Милош Мића Kовачевић (ex-Downstroy, ex-Draconic, ex-Apocalypse).

Љубитељи hard rock-a из Неготина и околине имали су ексклузивну прилику да чују ауторску музику Жељка Мариновића објављену за америчко тржиште са NZM бендом. Жељко  је у маниру правог професионалца публику родног града подигао на ноге, док су се препуном двораном Дома културе проламали звуци непролазних  актуелних, али и евергрин хитова уз које су стасавале бројне генерације рокера. Посебан доживљај за неготинску публику била је Жељкова обраде дела VI Мокрањчеве руковети.

Пре Неготина, Жељко Мариновић је, током последње турнеје  у Србији одржао концерте у Земуну и Крагујевцу.

Мариновић је, градећи успешну каријеру у Америци од 1995. године, 2005. године започео сарадњу са групом једног од највећих светских гитариста Yngwie Malmsteen’s „Rising Force Band“-у као клавијатуриста, а од 2013. године званично је и певач овог састава. Свој „NZM“ бенд основао је 2010. године а први од до сада три соло албума у Америци „Freedom has no price“ објавио је управо за продукцијску кућу Yngwie Malmsteen’s. Недавно се вратио са двомесечне турнеје бенда гитарских хероја „Generation Axe tour“ који чине највећа музичка имена данашњице: Steve Vai, Zakk Wylde, Yngwie Malmsteen, Nuno Bettencourt, Tosin Abasi. Током 2018. и овог пролећа учествовао је у пројекту „The voices of metal united tour” и равноправно наступао са певачима: Edu Falaschi, Tim “Ripper” Owens, Mike Vescera, а пратили су их John Ivan, Lou Alpizar, Yanni Sofianos, Mike Terrana, Gorka Alegre.

Веран родном граду, Жељко се радо одазива позивима да наступи пред неготинском публиком.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани