ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „ГОВОРНА МАНА“

Govorna-mana-plakat

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „ГОВОРНА МАНА“
12.МАРТ /ЧЕТВРТАК/ У 20 САТИ
УЛАЗ 400 ДИНАРА

ДОБРО ДОШЛИТекст: Горан Марковић. Режија: Милан Караџић. Музика: Исидора Жебељан. Играју: Исидора Минић, Небојша Дугалић и Предраг Ејдус. Продукција: Народно позориште, Београд.

За своју драму Горан Марковиђжћ бира занимљиву тему: млади и успешни бизнисмен, за кога временом сазнајемо да је перспективни политичар, одређен да замени тешко оболелог председника, ангажује познатог глумца да му исправи говорну ману и генерално дотера за сценски наступ. Писац развија причу о преплитању света позоришта и света стварности.

Из судара животних судбина једног глумачког пара и једног политичара, све троје актера излазе измењени и другачији. Болно скидање маски, проузроковано глумачким техникама или животним околностима, плаћа се на различите начине: губитком вољене особе и суочавањем са грехом из прошлости, лажним осећањем да се господари властитом судбином, крахoм каријере, директном животном угроженошћу и бекством…( На Стеријином позорју „Говорна мана“ освојила je три награде: за најбољу мушку улогу He6ojшa Дугалић, за текст Горан Марковић и за музику Исисдора Жебељан. Ова црна комедија од премијере 1997. године опстаје пуних осамнаест година. Изведена је преко двеста пута на позорницама Србије и региона и увек је била испраћена аплаузима задовољне публике.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани