ПРОГРАМИ ДОМА КУЛТУРЕ „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“ У ОКВИРУ МАЈСКИХ СВЕЧАНОСТИ 2022

web_majskesvecanosti2022Дом културе „Стеван Мокрањац“, као институција културе у граду, даје свој допринос бројним програмима у оквиру Мајских свечаности 2022.

Свечана седница Скупштине општине Неготин, поводом Дана општине Неготин са доделом годишњих признања, у четвртак 12. маја од 12 сати биће одржана у великој сали Дома културе.

У уторак 17. маја на Грдском тргу од 12 сати, Дом културе, као суорганизатор Концерта солфеђиста Уметничке школе, пружиће одговарајућу техничку подршку учесницима овог програма. Истог дана, од 19 сати у галерији Дома културе биће приређена изложба “Цркве брвнаре у Неготинској Крајини“, коју заједнички организују Историјски архив Неготин и Дом културе „Стеван  Мокрањац“.

Већ у среду 18. маја од  20 сати, у оквиру Мајских свечаности 2022, у организацији  Дома културе „Стеван Мокрањац“, биће играна најпознатија комедија Бранислава Нушића „Народни посланик“ у извођењу  Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“. Нушићево позоришно дело говори о политичким приликама у Србији у време владавине Обреновића. Бави се питањима освајања власти и паланачким парламентаризмом, што га чини актуелним и 100 година након првог извођења.

На Градском тргу, у петак 20. маја, од 12.30 сати Дом културе „Стеван Мокрањац“, заједно са Народном библиотеком, основним школама и Дечјим вртићем, реализоваће програм „Школе своме граду“. Исте вечере од 20 сати на Градском тргу биће приређено традиционално „Рок вече на тргу“ у организацији  Туристичке организације општине Неготин и Дома културе „Стеван Мокрањац“.

У суботу 21. маја од 12 сати у Дому културе „Стеван Мокрањац“ на реду је програм посвећен најмлађим Неготинцима „Дечији филмски матине“, док ће од 20 сати на Градском тргу бити приређено друго рок вече, такође у организацији Туристичке организације општине Неготин и Дома културе „Стеван Мокрањац“.

Завршни програм овогодишњих Мајских свечаности, годишњи концерт КУД „Стеван Мокрањац“ у суботу 28. маја од 20 сати, одржаће се у Дому културе „Стеван Мокрањац“ који ће и преузети комплетну техничку подршку.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани