55.МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ ОД 11. ДО 17. СЕПТЕМБРА

web_festival1У Дому културе „Стеван Мокрањац“ у току су завршне припреме за предстојећи Фестивал „Мокрањчеви дани“. Након прошлогодишњих, ванредних околности изазваних пандемијом корона вируса, због које по први пут у традицији дугој скоро пет и по деценија Фестивал није био одржан, обавезе организатора су свеобухватне и подлежу разним изазовима.

-Као и сви из Организационог одбора и Програмске комисије, верујем да ћемо ове године, и то у периоду од 11. до 17. септембра, без сметњи славити наш традиционални музички празник, по коме се Неготин и препознаје у културним круговима. Наравно, брига о здрављу у време још увек свеприсутне короне је приоритет, али је и потреба људи за културним садржајима веома изражена!
Због тога смо уз бројне консултације укомпоновали програм, значајно сведен и усклађен са епидемиолошким приликама. Важно је да смо задржали све стожере на којима је Фестивал истрајавао.

Уз максимално поштовање мишљења Епидемиолошке службе Завода за јавно здравље „Тимок“ Зајечар и сходно томе Закључка Штаба за ванредне ситуације општине Неготин о обавези предузимања свих епидемиолошких мера, публика ће моћи да прати програме 55.Мокрањчевих дана, које ћемо већ ових дана представити јавности. Наглашавам, ипак, да је у Закључку који нам је данас достављен, Штаб навео да ће нас, као организатора манифестације, у случају погоршања епидемиолошке ситуације, благовремено обавестити и донети нови, сходно тренутној епидемиолошкој ситуацији – каже Јованка Стефановић-Станојевић, директор Дома културе „Стеван Мокрањац“.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани