РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

ЛЕПОТИЦА И ЗВЕР
10,11.  и 12.април 2014. у 20 сати
La belle & la bete (2014)

plakat-lepotica-i-zver-plakatЖанр: фантазија, романса
Трајање: 112 мин.
Земља порекла: Француска, Немачка
Главне улоге: Венсан Касел (Vincent Cassel), Леа Сејду (Lea Seydoux), Андре Дисолије (Andre Dussollier), Едуардо Норијега (Eduardo Noriega)
Сценарио:Кристоф Ганс (Christophe Gans), Сандра Во-Ан (Sandra Vo-Anh)
Режија : Кристоф Ганс (Christophe Gans)

Година је 1810. Након потонућа свог брода, уништени трговац присиљен је да оде у изгнанство на село, са својим шесторо деце, међу којима је најмлађа – Лепотица. На једном од својих путовања трговац краде ружу од Звери како би је однео ћерци, а звер га осуђује на смрт. Сматрајући се одговорном, Лепотица се нуди као жртва – замена за оца. Она одлази да живи у замку Звери, с којом се среће сваке вечери на оброку. Лепотица не узвраћа љубав Звери, мада све више почиње да је разуме.

Француски редитељ Кристоф Ганс снимио је традиционалну бајку „Лепотица и звер“ у маниру великих холивудских спектакала. Гансова „Лепотица и звер“ у визуелном погледу и акционим сценама стоји раме уз раме с америчком продукцијом. После великог француског хита „Пакт са вуковима“ и добро примљеног америчког екранизовања видео-игре „Silent Hill“, Ганс је снимио универзалну бајку о љубави без обзира на разлике између двоје који се воле.

Гансов филм са Венсаном Каселом и Леом Сејду базиран је на најранијој познатој верзији бајке из збирке Габријел Сузан Вилнев „La Jeune Ameriquaine et les Contes Marins“ („Млади Американац и морске приче“) из 1740. године. Реч је о вишеслојној бајци за децу и одрасле која говори о снази снова и сукобу љубави и материјалних вредности, због чега је изузетно актуелна и данас.

УЛАЗНИЦЕ СЕ ПРОДАЈУ НА БИЛЕТАРНИЦИ БИОСКОПА ПО ЦЕНИ ОД 150 динара

ДОБРО ДОШЛИ У БИОСКОП

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани