СУСРЕТИ СЕЛА У ВИДРОВЦУ И КОБИШНИЦИ

Приказивањем програма културно-уметничких друштава из Видровца, Тамнича, Кобишнице и Буковча, настављена је протеклог викенда манифестација изворног народног стваралаштва „Сусрети села“ у општини Неготин.

4131_2 [800x600] 4131_1 [800x600].

.

.

.

.

У петак у Видровцу, чланови домаћег КУД „Вук Стефановић Караџић“, угостили су чланове КУД „Живојин Тодоровић“ из Тамнича.  За оба културно уметничка друштва ово је био други наступ на овогодишњој манифестацији, а кроз своје програме потрудили су се да прикажу живот Хајдук Вељка Петровића.

После дужег низа година, у недељу су се у Кобишници сусрела два културно уметничка друштва, из два села, која дели само једна улица, која управо носи име највећег крајинског јунава Хајдук Вељка. Културно уметничко друштво „Воја Чурић“ из Кобишнице угостило је чланове културно уметничког друштва „Димитрије Беливакић“ из Буковча.

4131_3 [800x600] 4131_4 [800x600]

Домаћини су се представили народним обичајем „Ношење литија- Спасовдан у Кобишници“, кроз који су испричали причу о животу Хајдук Вељка, док су гости из Буковча приказали народни обичај “Свадба у Буковчу“ и долазак Хајдук Вељка на весеље.

У петак 19. априла у КУД „Ратар“ дочекаће у Јасеници КУД „ Чучук Стана“ из Сикола, док ће се у суботу 20. априла у Карбулову састати КУД „Карбулово“ и КУД „Мокрањац“ из Мокрања.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани