Архиве: април 2012

ЗАВРШЕН ТАКМИЧАРСКИ ДЕО „СУСРЕТИ СЕЛА“

Сусретима у Карбулову, Јабуковцу и Јасеници, протеклог викенда завршен је такмичарски део 39. манифестације изворног народног стваралаштва Сусрети села у општини Неготин.
У петак 27. априла, у Карбулову су после готово 30 година поново одржани Сусрети села. Домаће културно уметничко друштво угостило је чланове културно уметничког друштва “Врело” из Шаркамена.

ЗАВРШЕН СОНГ 2012

SONG-2012Финалним сусретима у млађем и старијем узрасту завршени су овогодишњи Сусрети омладине Неготина СОНГ 2012. У млађем узрасту прво место припало је ОШ „Бранко Радичевић“, а у старијем Музичкој школи.

У млађем узрасту за титулу најбољег надметале су се у финалу екипе Основних школа „Вера Радосављевић“ и „БранкоРадичевић“.

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА

У оквиру европске манифестације „Ноћ музеја“ у галерији Дома културе отворена је изложба слика иностраних уметника из збирке Музеја наивне и маргиналне уметности из Јагодине.Неготинска публика има прилику да види тридесетак најуспелијих остварења аутора из република бивше Југославије, али и Европе и света.

СУСРЕТИ СЕЛА У ЧУБРИ И БУКОВЧУ

Протеклог викенда наступима културно уметничких друштава из Чубре, Тамнича, Буковча и Штубика, настављена је традиционална манифестација изворног народног стваралаштва Сусрети села.

У петак 20. априла чланови културно уметничког друштва „Младост“ из Чубре, дочекали су госте из Тамнича.

Чланови Културно уметничког друштва „Живојин Тодоровић“ још једном су се представили народним обичајем „Крштење детета“ и народним играма, песмама, казивањима  и веровањима везаним за овај верски и народни чин.

ИЗЛОЖБА УМЕТНИЧКИХ ДЕЛА МНМУ из Јагодине

ИНОСТРАНИ УМЕРТНИЦИ У МУЗЕЈУ МАРГИНАЛНЕ И НАИВНЕ УМЕТНОСТИ
26.04.2012. у 20 сати
галерија Дома културе

slika [800x600]Презентацијом дела иностраних сликара и скулптора из своје збирке, МНМУ у Јагодини започиње изложбену активност у 2008. години у свом матичном простору и укључује се у европску манифестацију ”НОЋ МУЗЕЈА”. Ова селекција обухвата најзначајнија инострана имена и њихова најуспелија остварења у оквиру ове музејске збирке (у збирци МНМУ се чувају дела 101 иностраног аутора). Реч jе о ауторима који су били расположени за сарадњу са овом музејском кућом, из република бивше Југославије (највећи број), Европе и света.

КРУЖНА ИЗЛОЖБА „ФОТОГРАФИЈА 2012″

izlozba-fotografija-2012У уторак, 23.априла од 20 сати у галерији Дома културе биће одржана кружна изложба фотографије „ФОТОГРАФИЈА 2012″. Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ

ПОЗНАТИ ПОЛУФИНАЛИСТИ СОНГ-а 2012

IMG_2685 [800x600]У последњим квалификационим сусретима “СОНГ”-а (Сусрети омладине Неготина) који су одржани 18. и 19. априла, на малој сцени (биоскоп Крајина), програме су приказале  екипе: ОШ „Вук Караџић“ и ОШ „Бранко Радичевић“. Чланови жирија оценили су екипу ОШ „Вук Караџић“ са 227 поена и екипу ОШ „Бранко Радичевић“ са 292 поена. Тако је право учешћа у финалу за  млађи узраст, стекла екипа  ОШ „Бранко Радичевић“, као и екипа ОШ „Вера Радосављевић“

ОДРЖАНА ОКРУЖНА СМОТРА РЕЦИТАТОРА “ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

Okruzna-smotra-recitatora [800x600]Емилија Милошевић из Бора у млађем, Марија Милошевић из Неготина у средњем и Ениса Шаботић у старијем узрасту победници су Окружне смотре рецитатора „Песниче народа мог“, која је одржана данас у Дому културе у Неготину.

На окружној смотри учествовала су 22 рецитатор из суседног Бора и Неготина, који су били  најбољи на претходно одржаним – општинским такмичењима.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОМЕНИ ТЕРМИНА ОДРЖАВАЊА СУСРЕТА СЕЛА У БУКОВЧУ

0001 [800x600]Сусрет између Штубика и Буковча планиран за 21.04.2012. године, из техничких разлога, биће померен за 22.04.2012. године.

Хвала на разумевању

Дом културе Неготин

ИЗЛОЖБА ТАПИСЕРИЈА ДУШАНКЕ БОТУЊАЦ У ЕТНОГРАФСКОМ МУЗЕЈУ

3650_1-400x306У четвртак 19. априла у галерији Етнографског музеја у Београду отворена је изложба таписерија „ Нити“, Душанке Ботуњац, уметничког руководиоца Дома културе Стеван Мокрањац у Неготину.

Изложбу је отворила директорка Етнографског музеја Вилма Нишкановић, а бираним речима о ауторки је говорила и Горанка Вукадиновић, кустос Атељеа 69 из Новог Сада. И сама ауторка, Душанка Ботуњац, упознала је присутне са својим радом и дугогодишњим уметничким стваралаштвом.

ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА

Општинско и окружно такмичење рецитатора
19. и 20. април 2012.г.
Сала Дома културе

opstinska [800x600]У организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“ и Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ 19. априла 2012. године, у неготинском Дому културе, биће  одржано општинско такмичење рецитатора, док ће сутрадан, 20. априла, од 11 сати, такође у сали Дома културе бити одржано Окружно такмичење рецитатора.

 

ДАН ХЕ „ЂЕРДАП 2“ – 12. АПРИЛ

Четвртак, 12. април 2012. у 13 сати
Сала Дома културе Неготин
/ За раднике ХЕ „Ђердап 2“/

HEDj-logoПоводом обележавања Дана ХЕ „Ђердап 2“, организује се

Свечана академија у којој учествују:

-       Хор Цркве Света Тројица

-       „Крајински ђердан“ – женска вокална група

-       КУД „Стеван Мокрањац“ Неготин

ЗАВРШЕН ПРВИ КРУГ СУСРЕТА СЕЛА

3630_1-400x306Наступима културно уметничких друштава „Воја Чурић“ из Кобишнице и „Флоричика“ из Јабуковца у петак је завршен први круг такмичења Сусрети села у општини Неготин, а већ у суботу 7. априла у Поповици, домаће културно уметничко друштва „Аранђел Матић“ и КУД „Чучук Стана“ из Сикола отворили су други круг овогодишње манифестације.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА ЈА И ТИ

Среда,11. април 2012. у 20 сати
сала Дома културе Неготин
улаз слободан

plakat_-JA-i-TIПо мотивима филма
Шта се догодило са baby JaneАутори – Бранка Стојковић и Оливера Викторовић

Супервизор- Мирјана Карановић

Драматург- Данка Секулоивћ

Костимограф- Снежана Шимић

Композитор- Ања Ђорђевић

Кореограф- Дамјан Кецојевић

СОНГ 2012 КЛАСИФИКАЦИЈЕ

SONG-2012Синоћ су у биоскопу одржани 5. класификациони сусрети СОНГ-а 2012. У досадашњем току такмичења учествовале су све четри средње школе и једна основна. Екипе је оцењивао стручни жири у саставу Рада Анђелковић, Марко Костић и Душанка Ботуњац.

ОДРЖАН КОНЦЕРТ ГРУПЕ ЛЕГЕНДЕ

legende-foto-400x238У неготинском дому културе синоћ је одржан концерт групе „Легенде“. Публика свих генерација уживала је више од два сата у хитовима „Легенди“. Било је то вече препуно емоција и препознатљивих песама које је изводила група која  на музичкој сцени Србије успешно траје већ 25 година. Група „Легенде “ основана је давне 1988.године и до данас је одржасла преко хиљаду и четристо концерата у Србији, Црној Гори, Европи, Америци и Русији. Јубиларни педесети концерт групе „Легенде“ у Сава центру биће одржан 07.априла.

СУСРЕТИ СЕЛА У ТАМНИЧУ, ШТУБИКУ И ЈАБУКОВЦУ

Традиционална манифестација изворног народног стваралаштва Сусрети села настављена је протеклог викенда наступима крајинских аматера у Тамничу, Штубику и Сиколу. Њихови гости били су чланови културно уметничких друштава из Буковча, Јасеница и Карбулова.

ПРОМОЦИЈА ЗБИРКЕ АФОРИЗАМА

Галерија Дома културе
Понедељак, 02.април 2012. у 19 сати

Paja_poster [800x600]…..Ово није првоаприлска шала,
већ забава мала промоција III збирке афоризама

ЧОВЕЧЕ, НЕ ЉУТИ СЕ

легендарног ПАЈЕ иѕ Крајине (са гостима)

дођите да се (не)озбиљно шалимо

у част светског дана хумора

улаз слободан  !!!

излаз такође

КОНЦЕРТ ГРУПЕ ЛЕГЕНДЕ

сала Дома културе
4.април /среда/ 2012. у 20 сати

LegendeГрупа „Легенде“ 2012. године обележава 25 година постојања и успешног рада и тим поводом ће одржати концерт 4.априла 2012 у неготинском Дому културе. Оно што Вам чланови групе могу обећати за овај концерт је вече препуно емоција и одличних песама.
„Пуно је година прошло. Прва нам је плоча изашла 1988. године и то рачунамо као почетак рада.  Тада, да ми је неко рекао да ћемо трајати 25 година, не бих му веровао. Могли смо само да маштамо о томе“, рекао је гитариста Зоран Дашић-Даша.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани