ОДРЖАН ЈУБИЛАРНИ КОНЦЕРТ ЕТНО-ГРУПЕ „МАРИНИКА“

web_Marinika_3На начин достојан великих музичких сцена, као дар свим љубитељима добре  влашке и српске изворне песме и поштоваоцима традиционалних вредности, Етно група „Мариника“, у пуном сјају, предвођена енергичном и послу посвећеном Данијелом Марковић, уметничким руководиоцем и стожером групе, представила се публици, у петак увече, на великој сцени Дома културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину. Концерт је приређен у част десетогодишњег трајања Етно групе „Мариника“, која представља спој младости, талента и енергије, успешно каналисаних професионалним радом и залагањем прве међу Мариникама, Данијеле Марковић, дипломираног музичког педагога.

Јубиларни концерт, поводом 10 година постојања и рада, „Мариника“ је посветила својој верној публици и пријатељима, Неготинцима, који су у великом броју дошли да отпрате овај прави мали музички хепенинг на истеку старе године. Сала Дома културе је била испуњена поштоваоцима музичког умећа Мариника, који су аплаузима и певаном подршком, дали посебан тон овој децембарској светковини музике.

Велики допринос успешној музичкој вечери Групе „Мариника“, која углавном пева акапела, дали су инструменталном пратњом одабраних песама, наставници Уметничке школе „Стеван Мокрањац“ у Неготину, Данило Перковић,  на клавиру и  Владимир Васиљевић, на кларинету, као и  музичари Неша Даниловић, на контрабасу и на перкусијама Дејан Анђеловић.

Неколико солистичких песама интерпретирале су чланице групе: Миљана Богић, Тамара Пауновић, Мартина Незири, Данијела Јаћимовић, Милена Марковић, најмлађа Мариника, као симбол подмладка групе и даљег очувања музичке традиције и Данијела Марковић, у чијој је обради и отпеван већи део песама из програма јубиларног концерта Етно групе „Мариника“, којим су обележиле 10 година успешног трајања.

Очигледно, на велику радост неготинске публике.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани