izdv_54Mdani_RTS

СВЕЧАНО ЗАТВОРЕНИ 54. “МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ” У НЕГОТИНУ

Kонцертом Хора и Симфонијског оркестра Радио телевизије Србије под управом Бојана Суђића у Неготину су након седам фестивалских дана завршени 54. “Мокрањчеви дани” . Маестро Суђић одлучио се да програм насловљен као више »

54Mdani_promocija1

ПРОМОЦИЈА КОЛЕКТИВНЕ МОНОГРАФИЈЕ: „БАНАТСКИ ФАЛСТАФ – КОМИЧНА ОПЕРА ПОП ЋИРА И ПОП СПИРА ДЕЈАНА ДЕСПИЋА“

У Мокрањчевој родној кући  публици 54. фестивала „Мокрањчеви дани“ представљена је колективна монографија „Банатски Фалстаф – Комична опера Поп Ћира и поп Спира Дејана Деспића“. Реч је о својеврсном зборнику стручних радова више »

izdv_54Mdani_Klasikau11_Zajecar2

КЛАСИКА У 11

У последњем овогодишњем програму „Класика у 11“ на 54. Мокрањчевим данима, данас се у центру Неготина представио врло млад хорски ансамбл, Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац“ из Зајечара. Овај хор је јуче, више »

izdv_54Mdani_LjubicaMaric1

KОНЦЕРТ БЕОГРАДСКОГ КАМЕРНОГ ОРКЕСТРА „ЉУБИЦА МАРИЋ“

Београдски камерни оркестар „Љубица Марић“, под управом диригента и уметничког руководиоца Радета Пејчића, публици 54. „Мокрањчевих дана“ представили су се програмом „Црни горо“ и делима домаћих аутора. -Претпостављам, као и за сваког више »

54Mdani_cembalo3

КОНЦЕРТ: ПАСАКАЉА И ЧАКОНА

У галерији Мокрањчеве родне куће приређен је концерт „Пасакаља и чакона“ наше истакнуте чембалисткиње Светлане Стојановић Кутлача. Концерт је посвећен историјату барокних музичких форми пасакаље и чаконе. На програму су била дела више »

Архиве: децембар 2009

Срећни Вам Новогодишњи и Божићни празници

srecni_praznici_1Успешну Нову 2010. годину

жели Вам

Дом културе Стеван Мокрањац

Неготин

Дочек Нове године на градском Тргу

31. децембар 2009 – Градски Трг

nova_godina_2Централни део програма у новогодишњој ноћи на градском тргу у Неготину, за који је задужен Дом културе “Стеван Мокрањац”, почеће у 23 сата концертом трубача оркестра Небојше Сејдића из Бојника, који ће за сву заинтересовану публику свирати пуна два сата.

Дочек Нове године за младе

docek_2009_thumbПо угледу на веће градове у Србији и Неготин ће ове године, поред дочека на Тргу организовати и Дочек Нове године за младе на Камерној сцени Дома културе у згради Биоскопа.
У програму учествују неготински састави: “Суперплан”, “Рафал”, “Спинс” и “Д Роомоонес”, један Ди Џеј и као специјални гост, група “Супер с карамелом” из Бечеја. Време одржавања програма, који са 25 извођача организује Дом културе “Стеван Мокрањац”, је од 20 сати до два иза поноћи.
Цена улазнице, за како организатори најављују, урбанији дочек Нове године је само 300 динара.

Позоришна сезона завршена Црвенкапом

28. децембар 2009 – Дом културе

crvenkapa_1Лутка сцена „Пепино“ из Ниша, стари познаник дечије позоришне публике, у сусрет новогодишњим празницима одиграли су добро познату бајку „Црвенкапа“, али у неочекиваном декору и уз музику Елвиса Прислија и Френка Синатре.

.

Састанак програмске Комисије “Мокрањчевих дана”

25. децембар 2009 – Београд

mok_dani_logo_1 У београдском Југоконцерту данас је одржан састанак Програмске комисије 45. фестивала „Мокрањчеви дани“. Дневним редом предвиђено је доношење предлога програма за наредни фестивал, предлог обавезне композиције за традиционално натпевавање хорова и предлог допуне Правилника о натпевавању хорова.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани