ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИЗ БОГАТЕ ЗБИРКЕ МУЗЕЈА ZEPTER

У оквиру програма 46. Мокрањчевих дана синоћ је у галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ отворена изложба уметничких дела из фонда музеја „ZEPTER“ у Београду. Након уводне речи директора Дома културе „Стеван Мокрањац“ мр Милана Радосављевића, присутне је са Музејом „ZEPTER“ упознала директорка др Ивана Симеоновић Ћелић, а изложбу је званично отворио председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић.

Музеј „ZEPTER” отворен је 1. јула 2010. године у значајном архитектонском споменику, у  историјском језгру града Београда и у близини највреднијих установа културе и образовања – Српске академије наука и уметности, Филозофског, Филолошког и Факултета ликовних уметности.

Оснивач, уз суоснивача „ZEPTERINVESTA“ и власник госпођа Мадлена Зептер грађанка Београда и света, света и Београда, поклонила је свом родном граду још једну културну установу која је већ на почетку рада, због свог значаја и високог квалитета, постала место окупљања не само публике и љубитеља уметности нашег града већ и шире људи из региона и целога света. Одлуком Министарства културе Републике Србије ова установа је регистрована као први приватни уметнички музеј у Србији – Мuzej „ZEPTER“.

Основна делатност Мuzeja „ZEPTER“ је да систематски прикупља, штити, чува, проучава, излаже и публикује дела уметности. Идеја је да се на једном месту нађу дела и уметници који могу да дочарају слику комплексне ликовне позорнице уметности у Србији друге половине 20. века и почетка новог миленијума.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани