ПРЕДСТАВА „ЉУБАВ У САВАМАЛИ“ ОДУШЕВИЛА НЕГОТИНЦЕ

web_ljubav u savamali 6Неготинска публика дугим овацијама наградила је  нову хит представу Звездара театра,“Љубав у Савамали“ по тексту Ивана Лалића у режији Даријана Михајловића, коју је захваљујући Дому културе „Стеван Мокрањац“ имала прилику да види, свега неколико месеци након премијере у Београду.

Представа говори о мигрантској кризи, али је ова тема осветљена на потпуно нови начин, истичући комичне и мелодрамске елементе. Сјајна глумачка постава коју чине Феђа Стојановић, Елизабета Ђоревска, Мина Совтић, Бранко Видаковић, Милан Васић, Лена Богдановић и Никола Шурбановић, учинила је да се представа прати у једном даху.

У фокусу представе је љубавна прича  мигранта из Авганистана  и  девојке из београдског солитера, односно њена породица, балканска, са пуно амплитуда у понашању, али  топла, која успева да превазиђе предрасуде и прихвати за свог члана једног мигранта. То је готово мелодрама којом историјска трагедија светске мигрантске кризе кроз комичне ситуације, проистекле из нашег менталитета, лакше и пријемчивије дотиче душу.

- Мислим да смо ми као народ показали да смо нешто научили о себи. Често не учимо из сопствених грешака и историје. Ми смо се сељакали, нас су терали, ми смо се селили, кретали и онда смо у једном тренутку када је требало некоме другоме да пружимо руку, успели то да урадимо и поред свих недаћа и невоља у којима се налази овај простор. Тај комад је мени зато занимљив. Занимљив ми је због нас – речи су редитеља Даријана Михајловића.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани