izdvojeno

ЛИКОВНО РЕШЕЊЕ ЗА ВИЗУЕЛНИ ИДЕНТИТЕТ 53. „МОКРАЊЧЕВИХ ДАНА“

„Осу се небо звездама“ Ликовно решење за визуелни идентитет 53. Мокрањчевих дана,  младог аутора Андреје Милошевића, са Мокрањчевим ликом представљеним кроз сазвежђе звезда, као и слоган Фестивала „Осу се небо звездама“, по више »

Архиве: април 2016

ОДРЖАНА ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА “ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

У Дому културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину, 20. априла, одржана је Општинска смотра рецитатора, „Песниче народа мог“.

„СОНГ“ – ФИНАЛЕ

web-plakat-finale-SONG-bordo-2016“СОНГ-2016” – Финални Сусрети омладине Неготина, одржаће се 25. и 26.априла (понедељак и уторак) у Дому културе „Стеван Мокрањац“ Неготин, са почетком у 19 сати. Састаће се по две најбоље пласиране екипе ( из класификационих сусрета) из млађег и старијег узраста. Екипе ће  оцењивати стручни жири у саставу: Рада Анђелковић, Милан Радосављевић и Драгана Кнежевић.

ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

Дом  културе  „Стеван Мокрањац“, у сарадњи са  Народном библиотеком  „Доситеј Новаковић“,  20. априла 2016. године,  од 18 сати, организује  оппштинско  такмичење рецитатора под називом:  „Песниче народа мог“ .

ИЗЛОЖБА СЛИКА, БОБАНА БОСИЋА

web_izlozbaУ уторак, 19. априла у 19 сати у галерији Дома културе биће отворена изложба слика , Бобана Босића.

Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ

СУСРЕТИ СЕЛА У ЈАБУКОВЦУ, ВИДРОВЦУ И БУКОВЧУ

Претпоследњег викенда традиционалне манифестције изворног народног стваралаштва „Сусрети села“ своје програме приказали су фолклорни ансамбли из Јабуковца, Мокрања, Видровца, Сикола, Буковча и Тамнича.

СУСРЕТИ СЕЛА У ШАРКАМЕНУ И РЕЧКОЈ

Културно уметничко друштво „Врело“ из Шаркамена, својим наступом у петак затворило је први круг овогодишњих Сусрета села, док Чубра гостовањем у Шаркамену почела други круг такмичења. Свој други наступ у недељу имали су и чланови културно-уметничких друштава из Речке и Штубика.

СУСРЕТИ СЕЛА У МОКРАЊУ И ШТУБИКУ

Mokranje-Vidrovac_3Традиционална манифестација изворног народног стваралаштва „Сусрети села“ настављена је протеклог викенда сусретима у Мокрању и Штубику.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани