КЛАСИКА У 11

kl11_3Програм „Класика у 11“ петог фестивалског дана отворио је Речитативом игара из опере “Севиљски берберин“ Стефан Николић, професор хармонике у Уметничкој школи „Стеван Мокрањац“. Николић има звање мастер музички уметник-акордиониста на Факултету уметности у Нишу. Победник је бројних такмичења у земљи и иностранству, међу којима се издвајају прво место на Светском трофеју хармоникаша 2021. године и треће место на престижном америчком такмичењу “Accordion Stars“ ове године.

У наставку програма, на отвореној сцени у центру града, окупљена публика слушала је на хармоници Бојана Дуцића, ученика трећег разреда СМШ  Уметничке  школе “Стеван Мокрањац“ из класе професора Стефана Николића. Он је извео Власов “Архипелаг Гулаг“, Шамово „Јутро у шуми“ и Бонакову „Баладу“.

Тијана Петровић, ученица трећег разреда СМШ Уметничке  школе “Стеван Мокрањац“ на виолини је извела Крајслерове “Љубавне јаде“ уз корепетицију професора Предрага Грујића, који је испратио и наступ соло певача Анђеле Јовановић ученице четвртог разреда СМШ  Уметничке школе “Стеван Мокрањац“ и Јелене Драгомировић, студенткиње друге године Факултета музичке уметности у Нишу.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани