ВОКАЛНИ КВАРТЕТ “VITA BREVIS“ ПОВЕО ПУБЛИКУ НА СЕНТИМЕНТАЛНО ПУТОВАЊЕ

web_Vita-Brevis-(2)Четири даме из Зрењанина повеле су публику 57. „Мокрањчевих дана“ на путовање кроз незаборне мелодије Гершвина, Невина, групе „Би Џиз“, а на њиховом репертоару нашле су се и ванвременске композиције Берија Манилоуа, Бена Окланда и других.
Татјана Иваница и Вилма Дутина (сопрани) и Зорица Козловачки и Анико Гардиновачки (алтови), које су Вокални квартет „Vita Brevis“ основале 2018. године, видело се, уживале су у свакој композицији, као и публика која их је одушевљено поздравила.Свој поп и џез програм су, ове  активне чланице Српске хорске асоцијације и Хора диригената при овој асоцијацији, отпочеле народним бугарским песмама „Девојко, мари, хубава“ и „Брала мома ружа цвета“, чиме су само додатно обојиле Вечерњу серенаду музиком, коју су назвале, музиком носталгичних јесењих боја.
- Име квартета (лат. Живот је кратак) носи поруку да никада није касно бавити се нечим што вас испуњава задовољством, креативношћу и представља нови изазов – радо истичу ове четири дивне даме чији репертоар претежно чине  a cappella композиције.

Уз бројне наступе на разним манифестацијама у земљи и свету, овенчаних и наградама на међународним фестивалима, Вокални квартет „Vita Brevis“  радо истиче да су поносне на „своју јединственост, захвалне на таленту којим располажу и срећне ако успеју да на публику пренесу емоције, љубав и узбуђење“, које и саме осећају кад певају заједно.
Управо су се тако осећали и присутни у фоајеу неготинског Дома културе „Стеван Мокрањац“ уживајући заједно са Татјаном, Вилмом, Зорицом и Анико у тој, помало заборављеној, сетној и сентименталној променади, која их је попут  неког времеплова, повела на пут мира, спокоја и љубави.

Фото: Сузана Михајловић Јовановић

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани