СЕДМА „ВЕСЕЛА ЧАРШИЈА“ У НЕГОТИНУ

Vesela_carsija_plakatМанифестација „Весела чаршија“, и ове године 19. јануара, на Богојављење, по седми пут, окупиће у срцу вароши неготинске, у улици Кнеза Михаила, бројне грађане који из године у годину показују све веће интересовање и жељу да буду део веселог чаршијског дружења. 

 Покровитељ општина Неготин и организатори и Туристичка организација и Дом културе „Стеван Мокрањац“, најавили су тим поводом богат и садржајан вечерњи програм.

„Као и ранијих година и ове је добар одзив власника радњи и локала из улице Кнеза Михаила, са којима заједнички организујемо ову манифестацију и који ће дати свој допринос. Биће постављено двадесетак штандова дуж улице где ће они изнети своје производе и послужење за посетиоце. Циљ нам је да поред учесника из саме улице укључимо и остале приватнике са територије општине Неготин у манифестацију. У програму ће и ове године наступити бројни извођачи, различитих генерација. Посетиоци ће бити у прилици да чују етно групу ОШ „Вук Караџић“ „Класје“ са диригентом Душицом  Ђурђић, певачка група Удружења пензионера општине Неготин, староградски оркестар „Каваљери“ и  дувачки оркестар „Хајдук Вељко“, под управом Бранета Јовановића. Песму о чаршији говориће Власта Младеновић, а овогодишњи беседник биће новинарка Јованка Станојевић. Припремили смо ове године и изненађења за наше најмлађе суграђане, које такође очекујемо у великом броју.“ – истакао је Душан Петровић, директор Туристичке организација општине Неготин и позвао грађане да у петак, на Богојављење, дођу у Веселу чаршију у улици Кнеза Михајла.

Организатори очекују да манифестација и овог 19. јануара на Богојављење, у времену од 17 до 20 сати окупи  бројне креативне учеснике и бар неколико стотина посетилаца у улици која је некада важила за главну занатску и централну градску, а која и данас повезује векове и чува сећања на познате крајинске занатлије, трговце, угледне и виђене Неготинце, који су били претеча и стожер предузетништва у овом крају.

За све посетиоце биће припремљено послужење, срнећи гулаш, кувано вино и ракија и мекице.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани