ПРОШЛОГОДИШЊИ ПОБЕДНИК „НАТПЕВАВАЊА“ НИЖЕ ХОРСКЕ УСПЕХЕ И РАДУЈЕ СЕ НОВОМ ДРУЖЕЊУ СА НЕГОТИНСКОМ ФЕСТИВАЛСКОМ ПУБЛИКОМ

web_pobednici-NatpevavanjaНовосадски камерни хор под вођством диригента Божидара Црњанског заслужено је понео ласкаву титулу победника „Натпевавања“ на 56. „Мокрањчевим данима“. Овај хорски ансамбл је својим врхунским извођењем, прошле године, подједнако успео да освоји и стручни жири и фестивалску публику.
Уз титулу и Статутету Стевана Мокрањца, Новосађани су добили и нову прилику да се као прошлогодишњи победници представе целовечерњим концертом на 57. „Мокрањчевим данима“, а за нови сусрет са неготинском публиком брижљиво су спремили иновативан и захтеван програм који се не чује тако често. Од Клаудија Монтевердија, преко Николаја Голованова, Едварда Грига до Веласкезеове “Besame mucho“, Народне са Филипина…
Новосадски камерни хор, који ове године обележава деценију постојања и рада, крајем августа, у сусрет „Мокрањчевим данима“ окитио се још једном Првом наградом на Међународном хорском фестивалу у Охриду. Међу 16 хорских ансамбала из седам земаља међу којима су Пољска, Молдавија, Мађарска, Чешка, Турска, Србија и Северна Македонија овај хор је освојио је и специјалну награду жирија за извођење нумере „Орал дедо“ македонског аутора Драгана Шуплевског. Ту композицију ће имати прилике да чује и фестивалска публика у Неготину, а на програму ће се наћи и Мокрањчев „Козар“.
Не пропустите прилику да уживате у Концерту победника „Натпевавања хорова“, у недељу 10. септембра од 20 сати у Дому културе „Стеван Мокрањац“.
Цена улазнице је 400 динара.
Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани