КОНЦЕРТ БЕОГРАДСКОГ ЏЕЗ ТРИА СА ГОСТИМА

3864_1 [800x600]Београдски џез трио са својим гостима наступом на сцени Дома културе затворио је други фестивалски дан. Ансамбл је основан 2008. године на иницијативу доајена београдске џез сцене бубњара Миодрага – Ђина Маљоковића.

Замишљен као институција у којој ће активно учествовати наши најпознатији џез инструменталисти, Трио је за ове четири године успео да путем концерата, џез фестивала и клубских свирки представи широкој публици наше најбоље џез солисте.

3864_3 [800x600]Џез трио синоћ су чинили Филип Булатовић, електрични клавир, Милан Павловић, бас гитара и контрабас и Миодраг Ђино Маљоковић, бубњеви , а њима су се на синоћњем концерту придружили трубач Марко Ђорђевић, солиста џез оркестра РТС Етно група “Класје” из Неготина. На репертоару су била дела Херби Хенкока, Данијела Флореса И Дјука Елингтона, као и народне песме “Цвеће цафнало”, “Чича пече ракију”, “Свилен конац”, “Ђелем, ђелем” и “Русе косе цуро имаш” у џез обради.
Етно група “Класје” из Неготина, којом уметнички руководи Душица Ђурђић, извела је композиције Саше Т. Грујића,  “Из Крајине мед и вино”, “Србијом се златно класје вије” и “Неготине граде.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани