Архиве: јун 2013

ЗАВРШЕНИ 41. КРАЈИНСКИ ОБИЧАЈИ

KRAJINSKI_FINALE_5 [640x480]Након два дана промоције народне културне баштине, песама, игара и традиционалних народних вештина, у Штубику су свечано су затворени 41. Крајински обичаји.

.

ПОЧЕЛИ 41. „КРАЈИНСКИ ОБИЧАЈИ“

Krajinski_1 [640x480]Изложбом старих јела и заната и музичким програмом у централном градском парку  почели су 41. Крајински обичаји.Манифестација изворног народног стваралаштва, „Крајински обичаји“,  која се ове године по 41. пут организује у спомен на битку на Штубику и Малајници,  отворена је у старом градском језгру Неготина, у централном градском парку где су чланови културно-уметничких друштава и организација које негују традиционалне вредности, приредили изложбу старих јела и заната.

41. „КРАЈИНСКИ ОБИЧАЈИ”

plakat_Krajinski obicaji [800x600]Четрдесет прва  по реду манифестација изворног народног стваралаштва, Крајински обичаји, биће одржана од 17. до 19. јуна у Неготину и Штубику. Крајински обичаји почињу изложбом старих јела и заната у централном градском парку у понедељак 17. јуна у 20 сати, док ће манифестацију у 21 сат у музичком павиљону отворити мр Милан Уруковић, председник општине Неготин. Крајински обичаји одржавају се у спомен на Битку на Штубику и Малајници 1807. године.

ИЗЛОЖБА „СЛИКЕ“ МИОДРАГА ПЕТРОВИЋА

PLAKAT-MiodragPetrovicУ четвртак,  6.јуна у 20 сати у галерији Дома културе биће отворена  изложба   „СЛИКЕ″,  академског сликара Миодрага Петровића. Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани