izdvojeno

ЛИКОВНО РЕШЕЊЕ ЗА ВИЗУЕЛНИ ИДЕНТИТЕТ 53. „МОКРАЊЧЕВИХ ДАНА“

„Осу се небо звездама“ Ликовно решење за визуелни идентитет 53. Мокрањчевих дана,  младог аутора Андреје Милошевића, са Мокрањчевим ликом представљеним кроз сазвежђе звезда, као и слоган Фестивала „Осу се небо звездама“, по више »

Архиве: јун 2013

ЗАВРШЕНИ 41. КРАЈИНСКИ ОБИЧАЈИ

KRAJINSKI_FINALE_5 [640x480]Након два дана промоције народне културне баштине, песама, игара и традиционалних народних вештина, у Штубику су свечано су затворени 41. Крајински обичаји.

.

ПОЧЕЛИ 41. „КРАЈИНСКИ ОБИЧАЈИ“

Krajinski_1 [640x480]Изложбом старих јела и заната и музичким програмом у централном градском парку  почели су 41. Крајински обичаји.Манифестација изворног народног стваралаштва, „Крајински обичаји“,  која се ове године по 41. пут организује у спомен на битку на Штубику и Малајници,  отворена је у старом градском језгру Неготина, у централном градском парку где су чланови културно-уметничких друштава и организација које негују традиционалне вредности, приредили изложбу старих јела и заната.

41. „КРАЈИНСКИ ОБИЧАЈИ”

plakat_Krajinski obicaji [800x600]Четрдесет прва  по реду манифестација изворног народног стваралаштва, Крајински обичаји, биће одржана од 17. до 19. јуна у Неготину и Штубику. Крајински обичаји почињу изложбом старих јела и заната у централном градском парку у понедељак 17. јуна у 20 сати, док ће манифестацију у 21 сат у музичком павиљону отворити мр Милан Уруковић, председник општине Неготин. Крајински обичаји одржавају се у спомен на Битку на Штубику и Малајници 1807. године.

ИЗЛОЖБА „СЛИКЕ“ МИОДРАГА ПЕТРОВИЋА

PLAKAT-MiodragPetrovicУ четвртак,  6.јуна у 20 сати у галерији Дома културе биће отворена  изложба   „СЛИКЕ″,  академског сликара Миодрага Петровића. Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани