ИЗЛОЖБА ГРАФИКА „МАСКЕ“

plakat_MASKEУ четвртак, 31.октобра у 20 сати у галерији Дома културе биће одржана  изложба графика на свили „МАСКЕ″, академског сликара Нивес Павловић Вуковић.  Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ

Нивес Павловић Вуковић, дипломирала на Факултету примењених уметности 1980. године, на истом факултету 1988. године завршила и постдипломске студије, члан УЛУПУДС-а од 1981.године као и УЛУС-а од 2000. године, 2002. године стиче статус истакнутог уметника. Излаже у земљи и иностранству од 1978. године. Професор у „Школи за дизајн“ на предмету Теорија форме. Добитник је многих награда.

„У свом стваралачком бићу Нивес Павловић Вуковић носи изражени графички нерв, а са друге стране, и ништа мање, сликарско осећање, са рафинираним колористичким сензибилитетом… Њени радови су стална надметања, али и плодни дијалози између графичког и сликарског, чија су исходишта својеврсна дела богата   ликовношћу“………………………………….Деса Томић Ђуровић, 1992.

„Нивес Павловић Вуковић, дизајнер текстила у свтским размерама изразите имагинације, зналачки је искористила понуђени материјал да створи велике паное налик таписерији, коју као ехо понавл>ају карактеристична решења њеног текстила- квадратни преплет, валовите паралерне линије – али до те мере асоцијативно у овим рустикалним могућностима да представлјају прелаз ка скулптуралном. Оно што је на њеној свили бојени дезен, овде добија пластичну вредност“……………………………..Весна Тодоровић. 1993.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани