Архиве: 2024

ЈУБИЛЕЈ ГИМНАСТИЧКОГ КЛУБА „ХАЈДУК ВЕЉКО“ НА СЦЕНИ ДОМА КУЛТУРЕ

web1

Гимнастички клуб „Хајдук Вељко“ обележио је 16. априла у Дому културе „Стеван Мокрањац“ прву деценију постојања и успешног рада. Била је ово прилика за сећање на све оне који су започели ову причу, и појединце, колективе и институције који су били подршка у развоју овог спорта у Неготину, али и на најуспешније чланове Клуба.

НОВА ПОСЛАСТИЦА ЗА ЉУБИТЕЉЕ ПОЗОРИШТА У НЕГОТИНУ

web_Hotel88
„Хотел 88″, једна од најгледанијих представа биће изведена на сцени Дома културе „Стеван Мокрањац“ у среду, 24. априла, од 20 сати.
Биће то нови сусрет са Андријом Кузмановићем у улози Марка и глумачком екипом у којој су сјајна имена српског глумишта: Јелисавета Орашанин у улози Сандре, Тамара Крцуновић у улози Ане и Владимир Алексић коме је поверена улога Виктора.

РОЂЕНДАНСКА ПЕСМА МУЗИЧКОЈ ШКОЛИ

web1
У неготинском Дому културе 15. априла Уметничка школа „Стеван Мокрањац“ обележила је 70 година постојања и рада Основне музичке школе.
Техничку подршку и овом програму пружио је Дом културе „Стеван Мокрањац“.
Фото: Сузана Михајловић Јовановић – НГ портал

У ОПШТИНИ НЕГОТИН ПОЧЕЛИ 48. „СУСРЕТИ СЕЛА“

web1
Традиционална манифестација изворног народног стваралаштва „Сусрети села“, у организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“ и под покровитељством општине Неготин, почела је у недељу 14. априла у Сиколу. „Сусрете села“ отворио је Богдан Гугић, заменик председника Општине Неготин.

ОКРУЖНА СМОТРА РЕЦИТАТОРА СРБИЈЕ „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

web1
web2

Дамјан Добрић, ученик Техничке школе, Мина Радивојевић, ученица ОШ  „Вера Радосављевић“ и Лејла Флутурецић из ОШ „Павле Илић Вељко“ у Прахову, представљаће Борски округ на 55. Републичкој смотри рецитатора „Песниче народа мог“ у Ваљеву, 18. и 19. маја.

ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА СРБИЈЕ „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

web1
web2

Најбољи рецитатори општине Неготин за 2024. су Дамјан Добрић, ученик Техничке школе, у старијем узрасту, Леа Рајић, ученица ОШ „Вера Радосављевић“ у средњем узрасту и Лејла Флутурецић из ОШ „Павле Илић Вељко“ Прахово, у млађем узрасту.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web_za_danas_toliko
web_Nina

17. април /СРЕДА/ у 19.00 сати
ЗА ДАНАС ТОЛИКО
Цена улазнице 350 динара
Продаја улазница је на дан пројекције филма
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 17.00 сати

18. маприл /ЧЕТВРТАК/ у 18.00 сати
НИНА И ЈЕЖЕВА ТАЈНА
Цена улазнице 300 динара
Продаја улазница је на дан пројекције филма
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 16.00 сати

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМОВА У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН
ДОБРО ДОШЛИ

ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

web_opstinska-sr
web_okruzna-sr
Дом културе „Стеван Мокрањац“, у сарадњи са Народном библиотеком „Доситеј Новаковић“, 11. и 12. априла 2024. године, организује општинско и окружно такмичење рецитатора под називом „Песниче народа мог“.
Oпштинско такмичење рецитатора најављено је за 11. април од 18 сати у сали Дома културе у Неготину и окупиће 46 учесника у три категорије.

ПОЧИЊУ 48. „СУСРЕТИ СЕЛА“

48ss_2024
Овогодишња традиционална манифестација изворног народног стваралаштва „Сусрети села“, у организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“ и под покровитељством општине Неготин, почиње у недељу 14. априла од 20 сати у Сиколу где ће као домаћин КУД „Чучук Стана“ дочекати КУД „Врело“ из Шаркамена.
За учешће у манифестацији, која ће у својој 48. сезони имати ревијални карактер, пријавило се пет месних заједница: Буковче, Јабуковац, Кобишница, Сиколе и Шаркамен.

„БОНТОН“

web3
Ученици неготинске Основне школе „Вера Радосављевић“ одабрали су бонтон за тему приредбе којом су у Дому културе, 4. априла, обележили јубилеј 60 година постојања и рада.
Техничку подршку и овом ђачком програму пружио је Дом културе „Стеван Мокрањац“.

ФРАНЦУСКИЊА СЕЛЕСТИНА У ПОСЕТИ ДОМУ КУЛТУРЕ

web1
web2

Дом културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину почетком априла посетила је Селестина Бат (Celestine Batt). Млада Францускиња, рођена у Лиону, стигла је у Србију пре седам месеци захваљујући интеркултуралној размени ученика. О нашој земљи ништа није знала, а српски језик је врло брзо савладала и данас без већих проблема комуницира, како са својим вршњацима у Земунској гимназији коју похађа, тако и са свима које сусреће на својим путовањима кроз Србију.

У СУСРЕТ ПОЧЕТКУ ЗВАНИЧНЕ СЕЗОНЕ У ЛЕГАТУ РАШЕ ТРКУЉЕ У НЕГОТИНУ

web1
TIBI MEMORIAM – ПОНЕДЕЉАК 8. АПРИЛ 2024. ОД 18 САТИ
ЛЕГАТ РАДИСЛАВА ТРКУЉЕ У КОМПЛЕКСУ МОКРАЊЧЕВЕ КУЋЕ
Осми април је веома важан дан за нашу уметност и културу. На овај дан рођен је велики српски сликар Радислав Раша Тркуља, који је од ране младости одржавао везу са Неготином и увек му се радо враћао. Волео је наш град и представљао га јавности, чини се, чак далеко више него неки рођени Неготинци. Због тога не чуди да су многи његови поштоваоци Раши „доделили“ Неготин као његов родни град.
А сликар, Радислав Тркуља, баш такав какав је био, енергичан, силовит, маштовит у стваралаштву својих уметничких дела, одлучио је да баш овом и оваквом, нашем граду, остави као највеће благо двадесет слика формирајући Легат у једној од зграда у дворишту родне куће Стевана Мокрањца – Легат о коме већ 19 година брине Дом културе „Стеван Мокрањац“.
Легат се налази у згради под заштитом, која као једно од најмањих здања у низу у самом комплексу, одише временом прошлим и представља мали драгуљ некадашњег градитељства и грађанског духа Неготина.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web_Dina2
2. април /УТОРАК/ у 19.00 сати
ДИНА 2

Цена улазнице 350 динара
Продаја улазница је на дан пројекције филма
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 17.00 сати

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН
ДОБРО ДОШЛИ

НЕГОТИНЦИ УЖИВАЛИ У ПОЗОРИШТУ

web3
Више од 500 посетилаца гледало је, 28. марта, на сцени Дома културе у Неготину позоришну представу „Прах“, рађену по драми Ђерђа Шпира, једног од најпознатијих савремених мађарских писаца, у адаптацији и режији Вељка Мићуновића.
Публика је уживала у глумачким бравурама сјајног двојца – Наташе Нинковић и Зорана Цвијановића и причи брачног пара који добија премију на лотоу, али и свим перипетијама везаним за ову „срећну околност“. Уместо среће због добитка, супружници осећају ужас пред животним искуством које доноси богатство…

„БАЈКЕ МОГ ЖИВОТА“

web1

Под називом „Бајке мог живота“ 27. марта је у препуном неготинском Дому културе приређена свечана приредба којом је Основна школа „Бранко Радичевић“ обележила свој дан и 41. годину постојања и рада. Већ традиционално ова школа програм изводи на дан рођења прослављеног српског песника чије име носи, уз свесрдну техничку подршку Дома културе „Стеван Мокрањац“. Фотографије: ОШ „Бранко Радичевић“ Неготин

НАТАША НИНКОВИЋ И ЗОРАН ЦВИЈАНОВИЋ ДОНОСЕ „ПРАХ“ У НЕГОТИН

web_Prah

Позоришна представа „Прах” рађена по драми Ђерђа Шпира, једног од најпознатијих савремених мађарских писаца, у адаптацији и режији Вељка Мићуновића, у четвртак 28. марта 2024. године од 20 сати, биће играна на сцени Дома културе у Неготину.

Познати глумачки тандем Наташа Нинковић и Зоран Цвијановић играју средовечни брачни пар који живи скромно све до тренутка када супруг добија премију на лутрији. Уместо среће због добитка, супружници осећају ужас пред животним искуством које доноси богатство…

Представа “Прах” премијерно је изведена новембра 2015. године и од тада је на сталном репертоару Народног позоришта у Београду.
Улазнице по цени од 800 динара продају се на билетарници Дома културе од петка 22. марта у времену од 9-13 и 17-19, суботом од 9-13.30 сати.

ИЗЛОЖБА УЛИЧНЕ ФОТОГРАФИЈЕ ОТВОРЕНА ДО 1. АПРИЛА

 web_izlozbaMNikolic

Изложба уличне фотографије која је изазвала вашу пажњу неготинске публике „Фрагменти времена“ Мирослава Мира Николића у галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ отворена је до 1. априла. Заинтересована публика, у првој седмици може да погледа фотографије у боји, а од 25. марта и изложбу Николићевих црно-белих фотографија. Изложбу је могуће разгледати радним данима од 9-13 сати.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web_RuskiKonzul
web_Lesi

20. март /СРЕДА/ у 19.00 сати
РУСКИ КОНЗУЛ
Цена улазнице 350 динара
Продаја улазница је у уторак /19. марта/ и среду /20. марта/
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 17.00 до 19.00 сати

21. март /ЧЕТВРТАК/ у 18.00 сати
ЛЕСИ – НОВА АВАНТУРА
Цена улазнице 300 динара
Продаја улазница је на дан пројекције филма
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 16.00 сати

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМОВА У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН
ДОБРО ДОШЛИ

„ФРАГМЕНТИ ВРЕМЕНА“ – ИЗЛОЖБА УЛИЧНЕ ФОТОГРАФИЈЕ МИРА НИКОЛИЋА

web1

Бројни љубитељи уметности имали су прилику да 14. марта погледају несвакидашњу изложбу уличних фотографија под називом „Фрагменти времена“, којом је отворена овогодишња ликовна сезона у Дому културе „Стеван Мокрањац“.

 Аутор изложбе је Неготинац Мирослав Миро Николић који се после безмало пола века живота и рада у Канади вратио у завичај, желећи да своје преостало време проведе са пријатељима, свакодневно бележећи фотоапаратом лица која сусреће на улици. Иако се професионално бавио металима и био успешан власник фирме за заваривање, љубав и страст ка фотографији, али и потреба за квалитетно проведеним временом родиле су и студио за комерцијалну фотографију. Тако је са сваким направљеним снимком Николић годинама откривао магију живота или како уме да каже – време вредно живљења.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

plakat-Jadna-stvorenja

13. март /СРЕДА/ у 19.00 сати
ЈАДНА СТВОРЕЊА
Цена улазнице 350 динара
Продаја улазница је на дан пројекције филма
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 17.00 сати

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН
ДОБРО ДОШЛИ

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани