Архиве: 2024

ВЕЧЕ ИГРЕ НА ГРАДСКОМ ТРГУ У НЕДЕЉУ 14. ЈУЛА

web_Vece-igre

Културно уметнички програм “Вече игре” одржаће се у оквиру Неготинског лета 2024. Позивамо све грађане и посетиоце да нам се придруже 14. јула 2024. године (недеља) у 20 сати на Градском тргу у Неготину.
Обучени у аутентичне народне ношње, чланови овог културно-уметничког друштва ће нас подсетити на лепоту и значај народног стваралаштва.
Позивамо вас да присуствујете овом програму и уживате у магији традиционалне игре. Добро дошли на Градски трг да заједно прославимо нашу културну баштину и проведемо незаборавно вече под ведрим небом.

ПРЕКО ШЕСТ МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ПРОЈЕКТЕ ДОМА КУЛТУРЕ

Дом културе „Стеван Мокрањац“, од почетка године, аплицирањем на конкурсе различитих министарстава, из републичког буџета обезбедио је 6,1 милион динара за реализацију својих пројеката. Највећи део средстава, укупно 5,6 милиона, за четири пројекта, донираће Министарство културе, док је 500.000 обезбедило Министарство за бригу о селу. Дом културе „Стеван Мокрањац“ очекује средства од Министарства културе и Министарства правде, за конкурсе чији резултати још нису објављени.

СТАЛНА ПОСТАВКА УМЕТНИЧКИХ ДЕЛА ИЗ КОЛЕКЦИЈЕ ДОМА КУЛТУРЕ

web1У галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ неготинској ликовној публици представљена је нова поставка уметничких дела из наше колекције.
Изложбу чине радови 19 аутора, рађени различитим ликовним техникама. Стална поставка, иначе, представља тек део богатог фонда уметничких дела Дома културе.

СТАЛНА ПОСТАВКА УМЕТНИЧКИХ ДЕЛА ИЗ КОЛЕКЦИЈЕ ДОМА КУЛТУРЕ

Plakat2024-01

У уторак, 2. јула у 20 сати у галерији Дома културе
биће отворена изложба
СТАЛНА ПОСТАВКА УМЕТНИЧКИХ ДЕЛА
ИЗ ФОНДА ДОМА КУЛТУРЕ

Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ

 

ШТУБИК 19. ЈУНА У ЗНАКУ „КРАЈИНСКИХ ОБИЧАЈА“

web1Најлепша чобаница 51. „Крајинских обичаја“, у конкуренцији од 15 такмичарки, је дванаестогодишња Ивана Живић из Јабуковца. Прва пратиља је Петра Бранковић из Зајечара рођена 2010. године, а друга седмогодишња Магдалена Михајловић из Штубика.
У организацији неготинског Дома културе „Стеван Мокрањац“, Месне заједнице Штубик, KУД „Прераст“ и Основне школе “Хајдук Вељко“, а под покровитељством општине Неготин ова традиционална манифестација својим трајањем закорачила је у другу половину века, чувајући спомен на Битку на Штубику и Малајници из 1807. године, али и народну традицију, песме, игре и обичаје.

„КРАЈИНСКИ ОБИЧАЈИ“ 19. ЈУНА У ШТУБИКУ

web_Krajinski_obicaji2024_1
web_Krajinski_obicaji2024_2
51. „Крајинске обичаје“, традиционалну манифестацију изворног народног стваралаштва, Дом културе „Стеван Мокрањац“ организоваће 19. јуна у Штубику.
Неготински Дом културе, „Крајинске обичаје“ организује у оквиру аматерске делатности, као посебне активности везане за неговање и чување изворне културе и традиције у Неготинској Крајини.
Суорганизатори су: Месна заједница Штубик, Основна школа „Хајдук Вељко“ Штубик и КУД „Прераст“ из Штубика, а покровитељ општина Неготин.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web_planeta-majmuna

13. јун /УТОРАК/ у 19.00 сати

НОВА ПЛАНЕТА МАЈМУНА – КРАЉЕВСТВО
Kingdom of the Planet of the Apes

Цена улазнице 350 динара
Продаја улазница је на дан пројекције филма
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 17.00 сати

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМA У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН
ДОБРО ДОШЛИ

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web_bioskop

13. јун /ЧЕТВРТАК/ у 18.00 сати
У МОЈОЈ ГЛАВИ 2
Цена улазнице 300 динара
Продаја улазница је на дан пројекције филма
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 16.00 сати

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМA У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН
ДОБРО ДОШЛИ

ПОКЛОН КОНЦЕРТ ДОМА КУЛТУРЕ „ИВАНА ЗА ДЕЦУ“

web_IvanaPeters

У павиљону градског парка у среду 12. јуна 2024. од 19 сати Дом културе „Стеван Мокрањац“ приређује концерт „Ивана за децу“. У случају лошег времена концерт ће бити одржан у сали Дома културе.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web1
web2

5. јун /СРЕДА/ у 19.00 сати
ФУРИОЗА: ПОБЕСНЕЛИ МАКС САГА
Цена улазнице 350 динара
Продаја улазница је на дан пројекције филма
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 17.00 сати

6. јун /ЧЕТВРТАК/ у 18.00 сати
КУНГ ФУ ПАНДА 4
Цена улазнице 300 динара
Продаја улазница је на дан пројекције филма
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 16.00 сати

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМОВА У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН
ДОБРО ДОШЛИ

БОГАТА ПРОЛЕЋНА СЕЗОНА ДОМА КУЛТУРЕ „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“

web5
Током прва 152 дана текуће, 2024. године, Дом културе „Стеван Мокрањац“ приредио је или био домаћин чак 58 програма са преко 2.000 учесника и у свом простору угостио рекордан број (више од 14.000) љубитеља културних дешавања. Овако обиман културни садржај, са квалитетом као основим предусловом и завидним бројем учесника, а пре свега едуковане публике, резултат је изузетне организације рада у нашој установи културе. Великим залагањем малобројних, али стручних прегалаца који и најсложеније задатке обављају крајње савесно и професионално, Дом културе „Стеван Мокрањац“ наставља да успешно остварује своју мисију промотера истинских културних вредности у служби грађана општине Неготин.

КАБАРЕ „ДА, ТО СУ БИЛИ ДАНИ“ ЗА ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ИГРАЊА ТРЕЋИ ПУТ У НЕГОТИНУ

web2

Неготинске “Мајске свечаности“ завршене су 30. маја музичко-поетским кабареом „Да, то су били дани“ у организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“.

Маестрални глумци Небојша Дугалић и Борис Пинговић, овај кабаре изводе пуне две деценије, а у Неготину су гостовали трећи пут. И како то песма каже: „и сваки пут као да је први“ радост на обе стране и код извођача, и у публици. Садашњи четверац који носи кабаре ужива у сваком тренутку на сцени, а додатно их мотивишу реакције из публике, аплаузи, осећај блискости и атмосфера која током два сата извођења програма завлада салом у којој су окупљене разне генерације.

КАБАРЕ НЕБОЈШЕ ДУГАЛИЋА И БОРИСА ПИНГОВИЋА 30. МАЈА У ДОМУ КУЛТУРЕ

web_KABARE-DA,TO-SU-BILI-DANI

Празник стихова, анегдота и музике из неких прошлих времена који је помирио укусе различитих генерација „Да, то су били дани“ најављен је за 30. мај 2024. од 20 сати на сцени Дома културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину.

Уз маестрални глумачки двојац Небојшу Дугалића и Бориса Пинговића, који су овај кабаре осмислили пре пуне две деценије, као специјални гости и овога пута наступиће: Нина Ћосић (глас и удараљке) и Војислав Савић (бас гитара).

КУД „ЧУЧУК СТАНА“ ИЗ СИКОЛА УЧЕСНИК МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ПОТЕКЛА ВОДА СТУДЕНА“

SIKOLE
У Великом Извору код Зајечара у суботу 25. маја одржана је 16. Међународна смотра сеоских фолклорних ансамбала у кореографисаном фолклору „Потекла вода студена“.
Уз госте из Бугарске, међу 400 учесника из општина Зајечар, Сврљиг, Бољевац, Алексинац, општину Неготин на предлог Дома културе „Стеван Мокрањац“ представљало је КУД „Чучук Стана“ из Сикола.

web_48ss
Ревијална смотра свих учесника и представљање најуспешнијих делова програма овогодишњих „Сусрета села“ биће одржана на централном градском тргу у Неготину 13. маја од 20 сати

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „ШТО СЕ БОРЕ МИСЛИ МОЈЕ“ 15. МАЈА ОД 20 САТИ У НЕГОТИНСКОМ ДОМУ КУЛТУРЕ – ВЕРНОЈ ПУБЛИЦИ НА ДАР

web_Sto-se-bore-misli-mojeИсторијска мелодрама о кнезу Михаилу и његовој великој љубави грофици Јулији Хуњади и о сенкама које су се надвиле над њима.
О страховима и надама „балканског Хамлета“ како су га са разлогом називали, ишчекивању доласка на престо, и о значајним личностима на српском двору средином 19. века. Бреме које притиска кнежевски пар прети да у прах смрви дотада непомућену брачну срећу. Ово је прича о страстима, превари и смрти, али и о терету и одговорности коју доноси власт, о страдању и жртви.

web2

У галерији неготинског Дома културе вечерас је отворена изложба икона „Из душе“ ауторке Зорице Цветковић из Минићева.

НАЈАВЉУЈЕМО ИЗЛОЖБУ ИКОНА „ИЗ ДУШЕ“ АУТОРКЕ ЗОРИЦЕ ЦВЕТКОВИЋ 9. МАЈА ОД 19 САТИ У ГАЛЕРИЈИ НЕГОТИНСКОГ ДОМА КУЛТУРЕ

web_Izlozba
Зорица Зока Цветковић рођена је 1970. године у Зајечару. На Педагошкој академији у Неготину дипломирала је 1993. године и у основној школи у Минићеву ради као учитељица. Сликање икона техником уље на дасци, платну и медијапану заокупља је већ три деценије и то је њена велика љубав. До сада је имала пет самосталних изложби икона: у Дому културе у Књажевцу, у Историјском архиву у Зајечару, у Прељини код Чачка и два пута у Етно-кући у Минићеву, када је једну од тих изложби својим присуством увеличао Његово преосвештенство Епископ тимочки Господин Иларион и тада отворио изложбу.

uskrs-01

ВЕРНА ПУБЛИКО!  САРАДНИЦИ И ПРИЈАТЕЉИ!

Честитамо вам светле и радосне ускршње празнике! Желимо да их проведете у породичној хармонији, срећи и љубави.  У то име вас поздрављамо васкршњим поздравом

ХРИСТОС ВАСКРСЕ

Колектив Дома културе „Стеван Мокрањац“

ПОЧИЊУ МАЈСКЕ СВЕЧАНОСТИ

web2
Од 3. до 30. маја у Неготину ће бити организовани програми у оквиру Мајских свечаности, под покровитељством Општине Неготин. Допринос свечаностима даће све установе културе, међу њима и Дом културе „Стеван Мокрањац“, Туристичка организација општине Неготин, школе, удружења…
Разноврстан програм, различитих садржаја, под називом „Мајске свечаности 2024“, приређује се поводом 12. маја, Дана општине Неготин.
Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани