„ДЕРВИШ И СМРТ“ У ДОМУ КУЛТУРЕ

Dervis_i_smrt_1Представа „Дервиш и смрт“, по роману Меше Селимовића  која већ девет година пуни Београдско драмско позориште, али и позоришне сцене широм Србије оставила је снажан утисак на неготинску публику која је са великом пажњом пратила и дугим овацијама наградила протагонисту и редитеља Слободана Ћустића, као Ахмеда Нурудина и младог Милоша Ћирића као Бећира. 

Роман лика дервиша Ахмеда Нурудина, који исписује свој живот, Слободан Ћутић је изнео снажно и сугестивно отварајући питања испразности и неискоришћености живота, празнине и  узалудности, бесмислу која је Меша Селимовић тако упечатљиво овековечио у једном од најзначајнијих дела наше књижевности у чијем седишту је човек  као морално биће и смисао његове егзистенције.

- Његова изјава у роману „Ја немам два срца, Једно за љубав, друго за мржњу“ је нешто најхрабрије, најчасније и највеличанственије што може рећи један човек – истакао је Слободан Ћустић.

За сваку похвалу је чињеница да је сала Дома културе била попуњена до последњег места и да су велики део публике чинили средњошколци који су са пажњом пратили ову култну представу.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани