КОНЦЕРТ NIGHT PASAGE

Сала Дома културе
Петак, 28.децембар 2012. у 20 сати
улаз: 200,0о дин.

NP_1NIGHT PASSAGE је бенд кога сачињавају музичари са обе обале Дунава, тројица са српске и двојица са румунске, из два суседна града Кладова у Србији и Турн Северина у Румунији. Бенд је настао у мају 2010.год. и за кратко време је успео да се наметне публици пре севга у Румунији где је више наступао неголи у Србији. Требало би издвојити уживо наступе на румунској државној телевизији и мини турнеју у пролеће 2011. када је бенд наступао у неколико најзначајнијих клубова у Румунији (Темишвар, Сибиу, Букурешт. Ресица итд.). Након ове мини турнеје бенд је решио да направи паузу у концертним активностима и посвети се припреми материјала за снимање албума.

NP_2Албум је снимљен уживо у Дому Културе у Кладову 25.и 26.септембра ове године. На овом дуплом ЦД-у налазе се  33 композиције које заокружују први период рада бенда. Аутор свих композиција је Разван Слама (гитара/кпавијатуре) док је аранжмане потписао комплетан бенд (Дејан Котарчић(бас), Ранко Варга (бубнјеви), Вукашин Комленић (гитара) и Луциан Циу (кпавијатуре)). Албум се дистрибуира искључиво преко интернета или директно из контакта са члановима бенда.

Музика коју свира NIGHT PASSAGE САГЕ је врло тешко описати у неколико речи. Можда би најприближније то био Fusion или Rogresiv Rock са јасним акцентом на композицији која не дозвољава слушаоцу да примети одсуство певачких линија. Може се ређи и да се осећа призвук 70-их и 80-их година у музичком изразу бенда јер је већина композиција уствари настала почетком 80-их.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани