ТРИБИНА СЕЋАЊА И ОМАЖИ – 50 ГОДИНА ТРАЈАЊА

50-Mdani-tribina-Secanja-i-omazi-50-god-trajanja2-Претпоследњег фестивалског дана, у холу Дома културе, одржана је трибина “Сећања и омажи – 50 година трајања”

Трибина “Сећања и омажи –50 година трајања” окупила је угледне уметнике, музикологе, етномузкологе и културне посленике из наше земље, који су својом речју подсетили на педесет година трајања  Фестивала. На трибини су поред Александре Паладин, која је била и модератор, говорили и др Димитрије О. Големовић, Даринка Матић Маровић, Гордана Крајачић, Марија Адамов и Димитрије Микан Обрадовић.

50-Mdani-tribina-Secanja-i-omazi-50-god-trajanja-Фестивал је у своје трајање уписао и многе друге догађаје који су се као нит уткали у раскошно ткање његовог постојања. Изложбе, песничке вечери и промоције књига надградили су културни саживот различитих уметности кроз које је проговорио и сам Мокрањац. Фестивалу су посебну ноту дала и дружења ван концертних простора, разговори и теме отворене у дворишту родне куће Стевана Мокрањца у коме доминира композиторова биста, окружена гранама дрвета бадема, које је и сам опевао у својим “Руковетима”.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани