СУСРЕТИ СЕЛА У КАРБУЛОВУ, ТАМНИЧУ И ЧУБРИ

Сусретима у Карбулову, Тамничу и Чубри, протеклог викенда настављена је традиционална манифестација изворног народног стваралаштва “Сусрети села”.Други викенд манифестације почео је у петак у Карбулову, сусретом културно уметничких друштава “Карбулово” и “Хајдук Вељко” из Речке. У препуној сали Дома културе у Карбулову гости из Речке кроз свој програм представили су народни обичај “Рана”, док су домаћини кроз песму, игру И причу покушали да дочарају како су некада у Карбулову изгледале седељке.

У суботу су у Тамничу чланови КУД-а “Живојин Тодоровић” дочекали госте из Кобишнице, чланове културно уметничког друштва “Воја Чурић”. Домаћи ансамбл представио се народним обилчајем “Свадба”, док су гости из Кобишнице приказали народни обичај “Фртацат”(“Другаричење”).

Својим првим наступима у овогодишњој манифестацији, други викенд су у недељу у Чубри, затворила културно уметничка друштва “Младост” и “Димитрије Беливакић” Из Буковча. КУД из Чубре је уз бројне догодовштине, песму и игру приказао како је некада изгледала просидба у овом селу, док су гости приказали обичаје везане за веридбу.

Сусрети села настављају се наредног викенда. У петак, 1. априла КУД “Мокрањац” из Мокрања дочекаће културно уметничко друштво из Видровца, док ће у недељу 3. априла у Штубику КУД “Прераст” дочекати фолклорни ансамбл из Јабуковца.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани