KONCERT GRUPE VAMPIRI

Dom kulture Negotin, 10.januar 2012. u 20 sati
ulaz slobodan

VAMPIRIIako su uvek naglašavali da sviraju du-vap muziku, »Vampiri«  su u medijima često viđeni i kao nastavljači rokabili ili rokabili-pop tradicije. Muziku »Vampira« odlikovale su »pažljivo ispeglane vokalne linije« i »jednostavna muzička matrica«. Sličan zvuk u nekadašnjoj SFRJ izvodio je i splitski sastav »Đavoli«. Sa raspadom zemlje razdvojile su se i publike ova dva sastava.  Kako je počeo rat, u muzici su postale popularni teži tonovi i teže reči, pop muzika kao takva je praktično nestala, a romantične pesme »Vampira« su delovale kao van vremena i prostora .
»Vampiri« su snimili pet albuma, bili dobro praćeni u medijima i održali veliki broj koncerata, između ostalog i dva samostalna u Sava centru, 14. februara 1992. i 1993. godine. Vampiri su snimili preko 50 numera od kojih su neke bile obrade du-vap  hitova iz 1950-ih. Njihova najprepoznatljivija pesma ostao je prvi  hit,  Rama lama ding dong.

»Vampiri« se spremaju za veliki povratak na muzičku scenu i zakazali su koncert u Sava – centru za 10.februar. 2012.g., ali pre toga, održaće koncert u negotinskom Domu kulture 10.januara 2012.g.sa početkom u 20 sati.  Inače »Vampiri« su od 02. do 10.januara u Negotinu i u Domu kulture se pripremaju za povratak na muzičku scenu.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани