Мајске свечаности у Дому културе

11-16. мај 2010.

Dom kultureУ времену од 11. до 16. маја 2010. године, програме Дома културе „Стеван Мокрањац“ пратило је више од 1.500 посетилаца. У оквиру програма Мајских свечаности ова установа културе организовала је обележавање дана рођења Драгише М. Стојадиновића, пионира српске кинематографије, рођеног у Јасеници, кроз промоцију првог броја нишког филмског часописа „Филаж“ и пројекцију филма „Лептирица“, редитеља Ђорђа Кадијевића.
Народно позориште из Београда играло је представу „Женидба“, коју је по тексту Николаја Васиљевича Гогоља режирао Славенко Салетовић, а која је у Неготину приређена у оквиру акције „Србија у Србији“ Министарства културе Србије.
После такмичарског дела, приређена је и смотра најбољих остварења на овогодишњим 37. Сусретима села, који су у општини Неготин окупили 12 месних заједница. Титула свеукупног победника припала је културно-уметничком друштву „Врело“ из Шаркамена.
У сарадњи са неготинским Домом културе, традиционални годишњи концерт приредило је културно-уметничко друштво „Стеван Мокрањац“. Гости Неготина, овом приликом били су чланови КУД-а „Јане Сандански“ из Неготина на Вардару (Македонија).
Зорица Јовановић, глумица београдског позоришта „Бошко Буха“ играла је на Малој камерној сцени Дома културе, култну представу „Пипи Дуга Чарапа“ за најмлађу неготинску публику.
У поменутим програмима учествовало је преко 500 извођача.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани