НЕГОТИНСКИ РЕЦИТАТОРИ НАЈБОЉИ НА ОКРУЖНОЈ СМОТРИ „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

web1_okruznasmotra_2019Неготинке, Марија Шамић, ученица Неготинске гимназије, Јована Лекић из ОШ „Вук Караџић“ и Ања Тричковић из ОШ „Вера Радосављевић“ , представљаће Борски округ на Републичкој смотри рецитатора „Песниче народа мог“ у Ваљеву, будући да су у конкуренцији 22 најбоља рецитатора из Неготина и Бора, освојиле прва места у старијем, средњем и млађем узрасту на Окружној смотри одржаној у Неготину .Одлуком жирија, друго место у старијој категорији додељено је Јовани Живковић, ученици Економско-трговинске школе из Бора, треће Милици Мицић, ученици Неготинске гимназије. Четврту позицију заслужила је Мартина Незири из Неготинске гимназије, пето Данило Василић из Електро-машинске школе Бора. Похваљена је Боранка Милица Беговић из гимназије „Бора Станковић“.
У средњем узрасту друго место освојила је Милица Јевремовић из неготинске ОШ „Бранко Радичевић“, треће Сара Младеновић из ОШ „3. Октобар“ из Бора, док је похвала припала Анђелији Милковски из ОШ „3. Октобар“ из Бора.
Мина Радивојевић из неготинске ОШ „Вера Радосављевић“ заслужила је друго место у млађем узрасту, а треће Кристини Благојевић из ОШ „Бранко Радичевић“ из Бора. Похваљена је Кристина Траиловић из ОШ“Павле Илић Вељко“ из Прахова.

Надметање у говору на Окружној смотри у Неготину пратио је жири у саставу: Мр Верица Ракоњац Павловић, професор српског језика и књижевности из Београда, дугогодишњи члан општинских, окружних и републичких такмичења „Песниче народа мог“, Предраг Грбић, глумац, добитник бројних награда у својој области и Мирослав Стојменовић, професор српског језика и књижевности из Зајечара, један од евалуатора уџбеника из српског језика.
Првонаграђеним рецитаторима, као дар, књиге је уручио Милорад Грбовић, директор Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ из Неготина. Суорганизатор Окружне смоте је Дом културе „Стеван мокрањац“ , а покровитељ Општина Неготин.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани