ПРОДАЈА УЛАЗНИЦА ЗА ПРОГРАМЕ 55.МОКРАЊЧЕВИХ ДАНА

Programski_poster_webНа основу одлуке Управног одбора  Дома културе „Стеван Мокрањац“, улазницe за програме 55. Мокрањчвих дана продаваће се по цени од 300 до 700 динара.

По цени од 300 динара продаваће се улазнице за Натпевавање хорова (11.09. у Сали Дома културе) и  концерте  Хора „Свети Стефан Дечански“ (12.09. у Саборној цркви Свете Тројице), Младена Ђорђевића (труба) и Уки Оваскаинена (клавир),  који ће бити приређен 14.септембра у Дому културе, Гудачког квартета „4 Гудача“ (15.09. Дом културе) и концерт Хора „Свети Серафим Саровски“ (16.09. Саборна црква Свете Тројице).

Цена од  500 динара важиће за оперу „Тако чине све“ Оперског студија Факултета музичке уметности (ФМУ), 12. септембра у Дому културе,  а цена улазнице за наступ играчке трупе „Una Saga Serbica“ (16.09. Дом културе) и концерт Симфонијског оркестра РТС, дан касније, 17. септембра у истом простору, биће 600 динара. Карта за концерт Стефана Миленковића (виолина) и Хилде Шван (клавир), који је на програму  13. септембра у Дому културе, коштаће 700 динара.

Продаја улазница почиње у понедељак 6. септембра на билетарници Дома културе „Стеван Мокрањац“ у времену од  9 до 14 сати и од 17 до 20 сати. У суботу 11. септембра, на дан отварања Фестивала, билетарница ће радити од  8 до 13 сати и непосредно пред први фестивалски програм, Натпевавање,  од  19 часова до почетка наступа учесника у 20 сати.

Комплети улазница, по цени од 3.900 динара, биће у продаји до суботе, 11. септембра.

Иначе, од укупно 573 места у сали Дома културе „Стеван Мокрањац“ публици ће на располагању бити 253 места, сходно Уредби Владе Републике Србије о броју места у затвореном простору у условима пандемије корона вируса и Закључку Штаба за ванредне ситуације општине Неготин од 20. августа ове године.  Због сведеног броја места усклађеног са актуелним прописима, Дом културе ће у продају пустити 219 улазница, док су 34 резервисане за госте Фестивала, спонзоре и новинаре.

Из истих разлога, од 300 места у Саборној цркви Свете Тројице, у продаји ће бити 126 улазница.

Дом културе „Стеван Мокрањац“ ће исте мере у вези броја посетилаца у условима короне примењивати и у свим другим просторима у којима ће бити приређивани програми, у изложбеним галеријама, фоајеу Дома културе, Конаку кнеза Тодорчета и Мокрањчевој родној кући.

Организатор Мокрањчевих дана, Дом културе, поштоваће мишљење Епидемиолошке службе Завода за јавно здравље „Тимок“ Зајечар и Закључак Штаба за ванредне ситуације општине Неготин, тако да ће на свим местима бити постављене дезобаријере и препоручени дезифицијенси за посетиоце. Ношење епидемиолошких маски биће један од услова који ће публика морати да испоштује  у циљу несметаног праћења програма.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани