У НЕГОТИНУ ПОЧИЊЕ СА РАДОМ ДИГИТАЛИЗОВАНИ БИОСКОП

Secanja-iz-Italije-Keyart223У организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“, осам година након првих корака, комплетно је завршена дигитализација биоскопа. Тако Неготин, као један од малобројних градова ван Београда, има заoкружен цео систем који подразумева најсавременију  биоскопску дигиталну аудио и видео опрему. То практично значи да ће и љубитељи филмске уметности у Неготину, у сали Дома културе, попут посетилаца најсавременијих биоскопских дворана у Србији, имати комплетан аудио и визуелни  доживљај у филмским остварењима које ћемо приказивати. 

Од 2013. године, када Дом културе „Стеван Мокрањац“ први пут конкурише код Филмског центра Србије за опрему за дигитализацију и када је обезбеђен долби аудио систем, преко набавке дигиталног пројектора и силвер скрин перфорираног платна, до пресељења биоскопа у салу Дома културе „Стеван Мокрањац“, уложено је више од 10 милиона динара.

Нажалост, пандемија коронависуса одложила је почетак приказивања филмова на дигиталној опреми, тако да су се тек сада коначно стекли услови за званично отварање нове етапе рада неготинског биоскопа.

За отварање сезоне неготинског дигитализованог биоскопа одабрали смо хит филм „Сећања из Италије“. Главну улогу тумачи популарни глумац Liam Neeson, а  режију потписује James D’Arcy.

Познаваоци филмске уметности знају  да је реч о мелодрами у којој боемски уметник путује из Лондона у Италију како би продао кућу коју је наследио од покојне супруге…

Бесплатна пројекција филма „Сећања из Италије“ биће приређена 20. јула у 20 сати у сали Дома културе „Стеван Мокрањац“ и то у оквиру културно-забавне манифестације „Неготинско лето 2021“, под покровитељством Општине Неготин.

Добро нам дошли!

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани