izdvojeno

ЛИКОВНО РЕШЕЊЕ ЗА ВИЗУЕЛНИ ИДЕНТИТЕТ 53. „МОКРАЊЧЕВИХ ДАНА“

„Осу се небо звездама“ Ликовно решење за визуелни идентитет 53. Мокрањчевих дана,  младог аутора Андреје Милошевића, са Мокрањчевим ликом представљеним кроз сазвежђе звезда, као и слоган Фестивала „Осу се небо звездама“, по више »

Архиве: јун 2015

ДОЧЕК СВЕТСКОГ ШАМПИОНА

RajkoПредседник Општине Неготин Јован Миловановић поводом освајања светског шамионата у фудбалу за малде до 20 година и титуле најбољег голмана на свету, приредиће пријем за Предага Рајковића, голмана младе фудбалске репрезентације Србије и његове родитеље у петак 26.јуна у свом кабинету.
Дочек Предрага Рајковића, најбољег светског шампиона биће организован у центру града, у петак 26. јуна са почетком у 19 часова. Позивамо Неготинце да тога дана својим присуством увеличају програм који ћемо организовати најбољем светском голману.

Чекамо вас на Тргу!

43. КРАЈИНСКИ ОБИЧАЈИ У ШТУБИКУ

Stubik_1 [800x600]Традиционална манифестација народног стваралаштва, 43. Крајински обичаји, приређује се у спомен учесницима чувене битке код Штубика и Малајнице 1807. године. Делегација Општине Неготин коју су чинили, Јован Миловановић, председник Општине и Татјана Панић, члан Већа за културу и туризам положила је венац  на споменик палим борцима у Штубику. Цвеће су положили делегације Месне заједнице Штубик, Дома културе „Стеван Мокрањац“, СУБНОР-а Неготин, КУД-а „Прераст“ из Штубика, Основне школе „Хајдук Вељко“ из Штубика и Штубичке борачке организације.

ОТВОРЕНИ 43. КРАЈИНСКИ ОБИЧАЈИ

Krajinski_obicaji_1 [800x600]Културно-уметничким програмом, приређеним у Музичком павиљону у централном градском парку, синоћ су отворени 43. Крајински обичаји, који се у спомен на чувену битку на Штубику и Малајници,под покровитељством Општине Неготин, традиционално одржавају  од 17-19.јуна.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „МАЛИ ПРИНЦ“

mali-princ-plakat-A3

Уторак/16.јун/ у 20 сати

сала Дома културе – Неготин

улаз: 200 динара

ДОБРО ДОШЛИ

КОНЦЕРТ КАМЕРНОГ ХОРА „ЛАВИРИНТ“

lavirint-webКонцерт камерног хора ЛАВИРИНТ из Зајечара биће одржан 23.јуна /уторак/ у 20 сати, у Мокрањчевој кући.
Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ.

43. КРАЈИНСКИ ОБИЧАЈИ

WEB-PLAKAT-01Четрдесет трећа манифестација изворног народног стваралаштва, Крајински обичаји, биће одржана од 17. до 19. јуна у Неготину и Штубику. Крајински обичаји почињу уметничким програмом на градском тргу-музички павиљон,  у среду 17. јуна у 19 сати, а манифестацију ће отворити представник општине Неготин.

ИЗЛОЖБА „СЛИКЕ“ – ДОБРИЦЕ БИСЕНИЋА

У среду, 10.web-plakat-Dobrica-01 јуна у 20 сати у галерији Дома културе биће отворена изложба „СЛИКЕ“, Добрице Бисенића .

Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ