ОБЕЛЕЖЕН ДАН ДОМА КУЛТУРЕ „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“

10-30-2012-12-53-26-PMДом културе „Стеван Мокрањац” у Неготину, прославио је 17 година постојања. Углавном радно, уз дар публици, концерт Триа „Амикус“ из Београда и наступ тројице врсних гитариста млађе генерације, професора гитаре у Музичкој школи „Јосип Славенски“. Огњен Грчак, Милош Јањић и Слободан Миливојевић су на великој сцени неготинског Дома културе свирали музику Моцарта, Бизеа, Баха и Белинатија. Током недеље у којој је обележен дан неготинске установе културе, одржан је и Осми дечији филмски фестивал на сцени биоскопа „Крајина“, чиме је уважена и најмлађа публика.

SDC16316-800x600Дом културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину, основан је 25. октобра 1995. године, после вишегодишњег статуса установе културе у оснивању. Дом културе је проширио своју делатност, тако да се поред  организовања Фестивала „Мокрањчеви дани”, бави и позоришном, музичком, ликовном, аматерском, издавачком и образовном делатношћу, као и приказивањем филмова у једином градском биоскопу „Крајина”.

Данас, Дом културе у Неготину располаже салом за музичко сценске програме капацитета 570 места и са додатних 200 места на Малој сцени Биоскопа „Крајина“.  Управо, на овим популарним градским сценама одвијали су се догађаји, којима је обележен 17. рођендан неготинског Дома културе.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани