МАЈА ВОЛК & ФАДО

ВЕЧЕ ПОРТУГАЛСКЕ МУЗИКЕ
сала Дома културе Неготин
четвртак, 07.март у 20 сати

Plakat-Maja-VolkАнсамбл Београдски фадисти, који је иницирала и окупила Маја Волк, први је на овим просторима и један од ретких ван португалског говорног подручја, изводи неке од најпознатијих фадо композиција насталих од 19. века до данас, песме које прати и занимљива прича о њима, Португалу и шарму те све популарније музике.

Маја Волк је која је окупила четири истомишљеника и заљубљеника у фадо. Према њеним речима, окупила је сјајне људе и велике музичаре, са којима може да комуницира погледом на сцени. Концерте Маје Волк и Фадиста  до сада је  видело и чуло више од 5000 људи . Наступали су током протекле сезоне у Панчеву, Ваљеву, Новом Саду и Београду. Београдски фадисти непрестано истражују нове правце и стилове у португалском фаду, чиме су за годину дана стекли небројене фанове, који долазе да их чују из Љубљане, Осијека, Славонског Брода, Суботице…

МАЈА ВОЛК, глас, гитара, нарација
БОЈАН КНЕЖЕВИЋ, глас, гитара
ЈОВИЦА СОСИЋ, гитара
НЕВЕНА ФИЛИПОВИЋ, вокал

МАЈА ВОЛК
Др Маја Волк је рођена у Београду, где је и дипломирала, магстрирала и докторирала драматургију на Факултету Драмских уметности у Београду. Аутор је низ тв драма , радио драма, филмова, романа и књига (МРТВЕ ЛУТАЛИЦЕ, ЦИЦИМРАК МЕЂУ ГУСАРИМА, ПОЕТИКА АУГУСТА СТРИНДБЕРГА, ДРАМАТУРГИЈА МОДЕРНОГ АМЕРИЧКОГ ФИЛМА, НЕСАХРАЊЕНЕ МАРИЈЕ, ПРЕДАТОР, ЧУДЕСНА ФРУЛА ВУЛЕТА МОЦИЈА, ПУСТИЊАК, ВОДА И ОНЕ).Филмску драматургију предаје на Факултету драмских уметности у Београду, академији уметности у Новом Саду и академији Умјетности у Бања Луци.Одржала је низ концерата латино америчке музике и португалског фада, у Веограду, Сомбору, Никшићу, Новом Саду, Бечеју, Брчком, Сарајеву, Палићу, Херцег Новом, Славонском Броду, Аранђеловцу, Кањижи, Зрењанину. Мајка је троје деце.

УЛАЗНИЦЕ СЕ ПРОДАЈУ НА БИЛЕТАРНИЦИ ДОМА КУЛТУРЕ ПО ЦЕНИ ОД 300 динара/250 динара ОРГАНИЗОВАНЕ ПОСЕТЕ

ДОБРО ДОШЛИ У ДОМ КУЛТУРЕ

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани