ПРЕДСТАВА „БАЈКА О ПОЗОРИШТУ“ ЗА ПАМЋЕЊЕ

web_1Да је „Бајка о позоришту“ Звездара театра врхунска комедија, али и мало више од тога, уверила се и неготинска публика која је до последњег места испунила салу Дома културе „Стеван Мокрањац“.

 Дуге овације на крају представе, али и чести аплаузи и смех током трајања, најбоља су потврда да да су се све коцкице, почев од сјајне глумачке екипе, изузетног текста Владимира Ђурђевића, маестралне режије Марка Мисираче, али и сценографије и костимографије, сложиле на најбољи начин и дале врхунско уметничко дело. Због тога и не чуди дуговечност представе која и у деветој години од премијере и преко стотину извођења и даље пуни позоришне сале. Неготин је, иначе, један од десетак градова у Србији који је имао привилегију да угости изузетну екипу „Бајке о позоришту“.

Гледаоцима ће, сасвим сигурно, у памћењу са ове култне представе, осим комично-сатиричних дијалога који савршено осликавају тренутне прилике у кулури, иако је текст настао још крајем седамдесетих година, остати и невероватна трансформација глумца Тихомира Станића, кога у потпуно другачијем издању пратимо у актуелним ТВ серијалима. Ништа мање емоција и енергије, неготинској публици пренели су и остали актери „Бајке“, Бранислав Зеремски, Миодраг Kрстовић, Весна Станковић, Стефан Радоњић, Искра Брајовић и Снежана Савић.

Било је ово још једно успешно вече у Дому културе „Стеван Мокрањац“, а „Бајка о позоришту“ Звездара театра остаће упамћена као једна од посебних.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани