ОДРЖАНА ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

4131_1Магдалена Траиловић, ученица ОШ „Вук Караџић“ у млађем, Марија Милошевић из исте школе у средњем и Ениса Шаботић, ученица Неготинске гимназије у старијем узрасту победнице су Општинске смотре рецитатора „Песниче народа мог“, која је одржана у Дому културе у Неготину

У млађем узраста такмичило се 19 рецитатора. Магдалена Траиловић, по оцени жирија најбоље је говорила припремљене стихове. Друго место припало је Еми Орељ, ученици ОШ „Бранко Радичевић“ из Неготина, треће место заузео је Александар Столић из ОШ „Вук Караџић“ Неготин, док је Денис Јоновић, ученик ОШ „Павле Илић Вељко“ из Прахова похваљен за свој наступ на овогодишњој смотри.

.

4132_2У средњем узрасту од петог до осмог разреда, такмичило се  16 ђака. Најбоља у средњем узрасту била је Марија Милошевић. Другопласирана је Марија Шамић из ОШ „Павле Илић Вељко“ Прахово. Трећа награда је додељена Јани Чеклановић ученици ОШ „Вук Караџић”, а похвала Јовани Транић, ученици ОШ „Бранко Радичевић“.

.

4132_3У старијем узрасту ове године се појавило највише рецитатора, двадесет. Гимназијалка, Ениса Шаботић, поновила је прошлогодишњи успех и освојила прво место у овом узрасту.  Друго место припало је Борису Лукићу, ученику Техничке Школе  а треће Милици Зовкић, ученици Неготинске гимназије. Четврто и пето место заузеле су гимназијалке, Маја Станојловић и Марија Станковић, док је Марија Стојановић, такође ученица ове школе похваљена за свој наступ.
Једанаесторо најбољих, по троје у млађем и средњем и петоро у старијем узрасту, представљаће општину Неготин на Окружној смотри, 20. априла у Бору.

И овогодишње Општинско такмичење рецитатора „Песниче народа мог“, организовали Дом културе „Стеван Мокрањац“ и Народна библиотека „Доситеј Новаковић“, која је књигама наградила најуспешније такмичаре.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани